Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка: через провали в Україні напруга серед військових РФ дійшла до верхівки
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка: через провали в Україні напруга серед військових РФ дійшла до верхівки

Міністерство оборони Великобританії має інформацію про те, що в Росії серед військових виникли суперечки щодо ведення війни

14 грудня 2022, 09:38
Поділіться публікацією:

Серед російських військових дедалі частіше виникають суперечки щодо продовження війни проти України. Деякі російські військові відкрито заявляють, що неправильна стратегія планування військового командування спричинила провали російської армії. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Британська розвідка: через провали в Україні напруга серед військових РФ дійшла до верхівки

Російській віська. Фото: з відкритих джерел

Британська розвідка наводить нещодавні заяви терориста та бойовика Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Він стверджує, що два місяці провів на передовій у складі батальйону так званої "ДНР". Гіркін висміяв накази керівництва армії РФ будувати великі позиційні оборонні споруди, ставлячи під сумнів їхню корисність у сучасній війні. Бойовик заявив про "кризу стратегічного планування".

"Його коментарі підкреслюють бурхливі дебати щодо ведення війни, які продовжуються у військовій спільноті Росії", — зазначили у розвідці.

При цьому британські розвідники не можуть підтвердити чутки про звільнення голови Генштабу РФ Валерія Герасимова. Однак відомо, що напруга серед військових дійшла і до верхівки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — останнє попередження для Кремля: про що говорить готовність Лондона поставити Києву далекобійну зброю.

Також видання "Коментарі" повідомляло — президент України Володимир Зеленський за підсумками нічної розмови з президентом США Джо Байденом заявив про необхідність провести глобальний саміт миру. За його словами, формула світу, представлена Україною на саміті G20, сприймається позитивно. І важливо, якнайшвидше зробити її реальністю. Про що говорять переговори світових лідерів з Україною та росією, що почастішали? Які перспективи глобального саміту світу та завершення російської агресії? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини