Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бойовий комбат розповів, як Росії вдалося продавити потужні лінії оборони під Авдіївкою
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовий комбат розповів, як Росії вдалося продавити потужні лінії оборони під Авдіївкою

Комбат Ігор Губаренко заявив, що в районі Авдіївки було зведено повноцінні інженерні споруди

22 грудня 2023, 08:52 comments2749
Поділіться публікацією:

На флангах Авдіївського напряму було підготовлено оборону та фортифікацію, але російські загарбники змогли "продавити" їх кількістю піхоти та великими втратами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю УП розповів командир 2 механізованого батальйону Окремої президентської бригади Ігор Губаренко.

Бойовий комбат розповів, як Росії вдалося продавити потужні лінії оборони під Авдіївкою

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

Військовий зазначив, що на північному та південному фланзі українські захисники тримали дві лінії оборони, але все впирається у кількість бійців.

"Якщо нас оборонялося 500, а їх іде 5000, то і ми, і вони зазнають втрат. Але вони свої 5000 "розділили" на сьогодні, завтра, післязавтра. І щодня вони йдуть. А у нас колись було 500, то з кожним вдень ця цифра зменшувалась. Люди втомилися. Так, підходили резерви, але не в такій кількості, яка могла б їх зупинити", — заявив Губаренко.

Він додав, що під Авдіївкою було зведено повноцінні інженерні укриття – це бліндажі, окопи на повне зростання, система мінування, інженерних загороджень.

Офіцер наголосив, що 80% техніки РФ на північному фланзі було знищено завдяки інженерним загородженням.

"Вночі виповзали, перекривали дорогу, клали шлагбауми, виставляли мінні загородження на залізничну колію. Наступного дня йшла техніка і підривалася. Мінні поля, інженерні загородження розкладалися навіть у тих місцях, де був мінімальний варіант проходу. На цьому "мінімальному маршруті" підірвалось десять одиниць техніки. Тобто ми готувалися", — підсумував військовий.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Інституті вивчення війни назвали період, коли росіяни посилять наступальні штурми в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Захід малює похмурі прогнози для України: що незабаром чекатиме від Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини