Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої за Вовчанськ: чи справді ЗСУ вдалося відбити у росіян частину міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої за Вовчанськ: чи справді ЗСУ вдалося відбити у росіян частину міста

За інформацією Bild, ЗСУ відбили в окупантів частину Вовчанська

8 червня 2024, 13:48
Поділіться публікацією:

Українським захисникам вдалося відбити у російських окупантів частину Вовчанська на Харківщині. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє німецький таблоїд "Bild".

Бої за Вовчанськ: чи справді ЗСУ вдалося відбити у росіян частину міста

Бої за Вовчанськ. Фото: з відкритих джерел

Видання нагадує, що в середині травня російські війська зайняли північну частину Вовчанська та кілька центральних кварталів. Проте за останні дні українським захисникам вдалося вибити їх із центру. Російські воїнкори повідомляють, що частина солдатів ЗС РФ у місті оточена та відрізана.

"Українські війська відвойовують нові позиції на півночі Вовчанська. Російські війська продовжили відходити та атакувати втрачені райони авіацією, ракетами та артилерією", — повідомляє військовий аналітик "Bild" Юліан Рьопке.

У матеріалі йдеться, що для того, щоб перекинути підкріплення з південного на північний берег річки Вовча, ЗСУ використовували німецький танковий мостоукладач Biber.

Російські загарбники спробували атакувати його дроном "Ланцет", проте немає жодних ознак, що переправа тепер несправна, зазначає Рьопке.

Читайте також на порталі "Коментарі" – після провального наступу на Вовчанськ загарбники зараз намагаються посилювати тиск у напрямку Куп'янська. Там задіяно багато сили росіян. Про це в ефірі Ранок.LIVE розповів доброволець спецпідрозділу "Грім", блогер, політолог Кирило Сазонов.

Військовий зазначив, що потужними штурмами Вовчанська росіяни намагалися відтягнути резерви ЗСУ та скориставшись цим розпочати наступ в іншому місці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗСУ повертають позиції у Вовчанську: у США розповіли, що відбувається на Харківщині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини