Головна Новини Суспільство Війна з Росією Боєприпаси будуть: Данілов зробив заяву, яка точно не сподобається росіянам
commentss НОВИНИ Всі новини

Боєприпаси будуть: Данілов зробив заяву, яка точно не сподобається росіянам

Олексій Данілов заявив, що спільне виробництво зброї із країнами НАТО вже відбувається

21 грудня 2023, 09:48
Поділіться публікацією:

Союзники України та українська промисловість активно збільшують виробництво боєприпасів. Найближчим часом можна очікувати дуже приємних новин із цього приводу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив секретар РНБО Олексій Данілов під час загальнонаціонального телемарафону.

Боєприпаси будуть: Данілов зробив заяву, яка точно не сподобається росіянам

Олексій Данілов. Фото: з відкритих джерел

"Ви знаєте, що на сьогоднішній день розгортається виробництво і в країнах-партнерах. Більше того, я не можу багато видавати інформації щодо того, що відбувається на території нашої країни. Але дам невеликий спойлер: найближчим часом ми матимемо дуже приємні новини саме із цього приводу", – заявив Данілов.

За його словами, працюють не лише підприємства державної форми власності, працюють приватні компанії, які максимально розуміють, що найближчі 10-15-20 років світ перебуватиме в турбулентності і все, що стосується військово-промислового комплексу, буде не зайвим на промислових ринках.

Варто зазначити, що країни Заходу самі зіткнулися з труднощами, намагаючись досягти власних цілей щодо постачання Україні боєприпасів.

ЄС обіцяв надіслати мільйон артилерійських снарядів до березня 2024 року. Але лише "480 тисяч були доставлені або перебувають у конвеєрі", заявила нещодавно голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

США з початку повномасштабного російського вторгнення надали Україні понад два мільйони 155-мм артилерійських снарядів. Але їхні власні запаси теж закінчилися, тому минулого літа вони вирішили надіслати Україні касетні боєприпаси.

Раніше командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що українські військовослужбовці на передовій зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів на тлі скорочення допомоги від союзників. Щоправда, потім з'явилася заява прес-секретаря Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олександра Штупуна. Він розкритикував публікацію агентства Reuters, коментар якому раніше дав командувач оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСГВ) "Таврія" Олександр Тарнавський. На думку Штупуна, у гонитві за гучним заголовком журналісти спотворили слова командувача.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини