Головна Новини Суспільство Війна з Росією Блінкен заявив, що українці готові сісти за стіл переговорів, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен заявив, що українці готові сісти за стіл переговорів, але є нюанс

Ентоні Блінкен назвав умову, за якої можливі переговори з Росією

11 вересня 2023, 08:20
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен, використовуючи образні формулювання, заявив, що мирні переговори з Росією поки що неможливі, оскільки "для танго потрібні двоє". Але якщо президент Росії Володимир Путін виявить інтерес, то українці приєднаються. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "ABCnews", цитуючи заяву Ентоні Блінкена.

Блінкен заявив, що українці готові сісти за стіл переговорів, але є нюанс

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Зараз ми не бачимо жодних ознак того, що Путін зацікавлений у змістовній дипломатії. Якщо він проявить інтерес, я думаю, що українці будуть першими, хто приєднається, і ми будемо одразу за ними. Усі хочуть, щоб ця війна закінчилася", – висловився. держсекретар США.

Зазначимо, на початку вересня держсекретар США Ентоні Блінкен здійснив робочий візит до України, під час якого прокоментував український контрнаступ, пообіцяв нам постійну та рішучу підтримку у боротьбі з російською агресією. Ішла розмова про далекобійні ракети ATACMS, але поки що прогресу, схоже, немає. Натомість анонсовано черговий пакет допомоги на понад 1 мільярд доларів, куди, серед іншого, вперше увійдуть гроші, конфісковані у російських олігархів. Які висновки щодо цього візиту можна зробити, виходячи із загальнодоступної інформації? Що могло залишитися за лаштунками? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна увійшла восени, яка в дипломатичному плані обіцяє бути дуже непростою, про що попереджав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Йдеться зокрема про спроби посадити Україну за стіл переговорів із Росією без деокупації наших територій, фактично – "заморозити війну". Як приклад недоговороспроможності Путіна глава українського МЗС навів приклад ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. То вважав, що після заколоту 23-24 червня "договорився" з Путіним. А в результаті було підірвано 23 серпня разом з іншою верхівкою вагнерівців у літаку. Як нам відбитися від хвилі псевдомиротворців, яка з початком політичного сезону може набрати сили? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини