Головна Новини Суспільство Війна з Росією Білий дім знову змінює позицію: чи отримає Україна F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Білий дім знову змінює позицію: чи отримає Україна F-16

За інформацією CNN, Білий дім дозволить партнерам передавати Україні F-16

19 травня 2023, 08:34
Поділіться публікацією:

У той час, як європейські союзники України вже виявляють готовність щонайменше розпочати тренування українських пілотів на винищувачах F-16, у США дають сигнали, що не заохочують такі наміри та не дають свою згоду. Але в останні тижні адміністрація Джо Байдена все ж таки змінила свою позицію і поінформувала європейських партнерів, що Вашингтон дозволить їм передавати Україні американські винищувачі F-16. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі видання "CNN", з посиланням на свої джерела.

Білий дім знову змінює позицію: чи отримає Україна F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі повідомляється, що відповідне рішення Білий дім готовий прийняти на тлі зростаючого тиску з боку представників Конгресу США та союзників через посилення російських повітряних атак на Україну.

За даними CNN, поки офіційним особам Білого дому невідомо про будь-які офіційні запити будь-кого з союзників про передачу Україні F-16, а офіційні особи Держдепу США, яким зазвичай доручають оформляти документи для схвалення подібної передачі третім сторонам, не отримували вказівок розпочати роботу. Зазначається, що оскільки F-16 мають чутливі технології, США повинні надати дозвіл власникам винищувачів про їх передачу третім країнам.

Читайте також на порталі "Коментарі" — слідом за Британією, Францією, Нідерландами про готовність навчати українських пілотів, ставши частиною "літакової коаліції", заявила Бельгія. І хоч безпосередньо про передачу нам тих же британських винищувачів Eurofighter Typhoon поки не йдеться, лід, схоже, рушив. У Міноборони України, до речі, раніше зазначили, що ми потребуємо 40-50 літаків на кшталт американських винищувачів F-16. Які перспективи того, що ми в найближчому майбутньому отримаємо потрібні "крила"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді Україна має шанс стати членом НАТО – на що розраховуємо у Вільнюсі. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини