Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Бавовни» у Херсоні та Луганську: що це було – хто із колаборантів наступний
commentss НОВИНИ Всі новини

«Бавовни» у Херсоні та Луганську: що це було – хто із колаборантів наступний

Коли партизани знищують ставлеників нової "влади", жодний чиновник не погодиться працювати в адміністрації під постійним страхом ліквідації

16 вересня 2022, 20:17 comments2303
Поділіться публікацією:

Прицільні ракетні удари 16 вересня по окупаційній "адміністрації" Херсона, і приблизно водночас сильний вибух у Луганську – у приміщенні так званої генпрокуратури "ЛНР" від якого загинув "генпрокурор" та його "заступниця" – що це може бути? Попередження з боку ЗСУ та наших спецслужб окупантам і колаборантам, що час забиратися з України? Чи планомірне зачищення всіх, хто раніше почав прислуговувати країні-агресору, зрадивши український народ? Як події можуть розвиватись далі? Чи посиляться такі "бавовни" на тимчасово окупованих територіях? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

«Бавовни» у Херсоні та Луганську: що це було – хто із колаборантів наступний

Вибух у Луганську. Фото: з відкритих джерел

Йде комплексна робота, яка переслідує низку дуже важливих цілей

Військовий оглядач, головний редактор "Апострофа" Денис Попович наголошує, що ліквідація колаборантів та зрадників у Херсоні та Бердянську, а також інших містах тимчасово окупованого півдня України – це не перша та не остання акція українських партизанів.

"У тому ж Бердянську наприкінці серпня було знищено призначеного російськими силами так званого "заступника начальника ДАІ" Олександра Колеснікова, – нагадує експерт. – Все це – комплексна робота, яка має низку дуже важливих цілей. Одна з них – зрив "референдуму" щодо приєднання захоплених територій до РФ – вже досягнута. Друга — це, звичайно ж, примус до "жесту доброї волі" (відповзання з наших територій). Третя – це заборона встановлення політичної влади на захопленій території. Мало просто захопити якийсь регіон. Його анексія передбачає затвердження у ньому політичної влади загарбника. А це не функція збройних сил. Для цього потрібні чиновники та, грубо кажучи, жандарми. А, коли партизани знищують ставлеників нової влади, політичний контроль встановити неможливо. Жодний чиновник не погодиться працювати в адміністрації під постійним страхом ліквідації".

Все сказане вище, зазначає Денис Попович, повною мірою відноситься і до Луганська, де сьогодні вперше за досить тривалий час відбулася ліквідація одного з посібників окупантів.

"Сподіваємося, що вперше за довгий час не стане останнім, а така практика пошириться і на так звану "ДНР". Ці території також мають бути деокуповані, а розгортання партизанського руху лише наближає цей день, – наголошує експерт. – Доля зрадників незавидна. Вони можуть бути або ліквідовані партизанами, або потрапити до рук українських спецслужб, щоб відповісти згідно із законом, або повторять долю власників російських паспортів із Харківської області, які зараз туляться у наметовому містечку під Бєлгородом. Хоча, як на мене, колаборанти, коли в них зникає потреба, стають витратним матеріалом і для своїх нових господарів".

Успіх нашого контрнаступу на Харківщині є мотиватором посилення партизанського руху

Політолог Дмитро Воронков зазначає, що слід розрізняти точкові підриви колаборантів та прицільні ракетні удари.

"Є комплексна робота ЗСУ, а є робота партизанського руху. Але ціль всього цього – зачистити саме зрадників. Як приклад того, що буде з іншими, що пішли подібним шляхом. Такі наочні приклади призводитимуть до збоїв в адміністративно-управлінській системі, яку росіяни намагаються збудувати на тимчасово окупованих територіях", – пояснює експерт.

На його думку, подібне "зачистка" посилиться. Більше того, вона лише набирає обертів, упевнений Дмитро Воронков.

"А якщо нам ще й передадуть ATACMS (MGM-140 ATACMS – американський оперативно-тактичний ракетний комплекс виробництва Lockheed Martin з балістичною ракетою малої дальності, може бути на відстань до 300 км), запит на який у США давно надійшов від української сторони, то "бавовни" стануть ще частішими та несподіваними для противника", – прогнозує політолог.

Він також пояснює, що успіх нашого контрнаступу на Харківщині є мотиватором посилення партизанського руху. Звідси – сьогоднішні акти відплати у тих же Мелітополі та Луганську, наголошує Дмитро Воронков. І продовження успіхів щодо деокупації українських територій, запевняє він, лише підганятимуть сили опору голосніше заявляти про себе там, куди поки не дійшли ЗСУ.

Зрадники — цілком законні цілі для знищення на рівні з російськими окупантами

Політичний аналітик, PR-експерт Олександр Солонько впевнений, що те, що відбувається – це той урок, який треба було дати ще 2014 року. А саме, що бути колаборантом – означає небезпеку для життя та здоров'я.

"Будь це зроблено повною мірою тоді, ймовірно, ми б сьогодні бачили набагато менше охочих працювати на окупантів, – вважає експерт. — Але краще пізно, ніж ніколи. Усі ті, хто зрадив Батьківщині і привів сюди окупантів, повинні відповідати. І це вона є. Зрадники – цілком законні цілі для знищення на рівні із російськими окупантами".

Крім того, зазначає Олександр Солонько, такі операції чудово виконують функцію зриву запланованих росіянами фейкових референдумів, які мали бути формальним виправданням анексії українських територій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підсумки саміту ШОС, що насторожують : чому Китай не хвилює ядерний тероризм Росії в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини