Головна Новини Суспільство Війна з Росією Баланс сил змінився: Україна має більше танків ніж Росія – Bloomberg
commentss НОВИНИ Всі новини

Баланс сил змінився: Україна має більше танків ніж Росія – Bloomberg

Згідно з інформацією з відкритих джерел Україна перевершує Росію за кількістю танків.

6 липня 2023, 14:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нові дані пораховані базою Ukraine Support Tracker, яку підтримує інститут світової економіки Кіля, стверджує, що Україна має більше танків ніж Росія. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Баланс сил змінився: Україна має більше танків ніж Росія – Bloomberg

Українські танки. Фото з відкритих джерел

Після 16 місяців війни баланс сил важкого озброєння змінився. Тепер Збройні сили України мають більше танків ніж російська армія.

Інститут Кіля у поєднанні з осінт-дослідниками з групи Oryx, які займають підрахунком військової техніки, що було втрачена, знищена чи захоплена вказують на значні втрати Росією танків на полі бою. Дані Oryx майже узгоджуються з інформацією начальника штабу оборони Великобританії Тоні Радакіним, який вказав, що Росія втратила близько 2500 танків, тоді як здатна виготовляти 200 танків на рік.

З іншого боку західні союзники надсилають Україні військову техніку, зокрема і танки. З початку війни Україна отримала 471 танк, а ще 286 мають надійти згодом.

Баланс сил змінився: Україна має більше танків ніж Росія – Bloomberg - фото 2

Таким чином за аналізом Oryx Росія на початок війни мала 3,4 тис. танків, а тепер їх кількість близько 1,4 тис. Тоді як в Україні до початку вторгнення нараховувалось 987 танків, а тепер понад 1,5 тис., що більше ніж у Росії. Розрив також скоротився щодо артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Попри це аналітики зазначають, що Україні потрібна значно більша перевага, адже ЗСУ перебувають у наступі проти підготовленої до захисту армії РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський танк наїхав на міни поблизу Бахмута, які попередньо встановили російські військові. Відповідне відео потрапило у соцмережі.

Також "Коментарі" писали про Лукашенка, який заявив, що сьогодні є можливість для завершення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 липня 2023, 14:01

Це підтверджує слова, що Україна отримала достатньо зброї для успішного контрбліцкригу. Питання, що гніле не дає плодів. Ще і ганебних попів намагались долучити до успіху, ніби саме їх почув юдейський Бог. Але ні. Саме православний сектанат відвернув від України всіх богів. А у юдейського Бога і з юдеями клопоту вистачає, в нього немає часу на тих, хто зрадив своїх богів, які опікувалися Київською Руссю.


Новини