Головна Новини Суспільство Війна з Росією Лукашенко заявив, що сьогодні є можливість для завершення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко заявив, що сьогодні є можливість для завершення війни в Україні

Білоруський президент вважає, що війна між Україною та Росією може закінчитись найближчим часом та закликає піти на відповідні кроки український уряд.

6 липня 2023, 12:00 comments2515
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що наразі існує можливість домовитись між Україною та Росією, і таким чином завершити війну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Белта".

Лукашенко заявив, що сьогодні є можливість для завершення війни в Україні

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото з відкритих джерел

Під час пресконференції для білоруських ЗМІ та закордонних журналістів Олександр Лукашенко заявив, що існує можливість завершити війну в Україні.

"Поки що на столі пакет переговорів, цілий пакет питань, з яких можна домовитися. Завтра це буде неможливо. Сьогодні з Україною можна розмовляти і досягати якихось мирних угод", — заявив білоруський президент.

Лукашенко стверджує, що після початку контрнаступу ситуація зміниться, і Росія не захоче розмовляти з Україною. Білоруський диктатор наполягає, що за стіл переговорів потрібно з Росією сідати без попередніх умов та домовлятись.

"Треба зупинитися зараз, сісти за стіл переговорів. Без попередніх умов. Все ми повинні вирішити за столом переговорів", — сказав Олександр Лукашенко.

Попри заяви Лукашенка, союзники України наполягають, що війна може закінчитись тоді, коли російські війська повністю залишать територію України. Таку ж позицію займає українське керівництво. Зокрема Володимир Зеленський пропонував формулу миру з 10 пунктів, яка б гарантувала безпеку України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявляв про "великі передумови" для закінчення війни.

Також "Коментарі" писали про представника президента України, який відповів на вислови Лукашенка щодо транспортування ядерної зброї до Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини