Головна Новини Суспільство Війна з Росією Багато вже було розмов: Пентагон нарешті озвучив своє рішення про удари України в глиб РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Багато вже було розмов: Пентагон нарешті озвучив своє рішення про удари України в глиб РФ

Пентагон заявляє, що його політика щодо ударів України вглиб РФ не змінилася

13 вересня 2024, 06:50 comments2258
Поділіться публікацією:

У четвер у Пентагоні заявили, що на даний момент їхня політика щодо ударів України вглиб російської території зі зброї, наданої Заходом, не змінилася. І це попри те, що дискусії щодо цього питання значно почастішали. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прес-секретар Міноборони США генерал-майор Пет Райдер, яку цитує агентство AP.

Багато вже було розмов: Пентагон нарешті озвучив своє рішення про удари України в глиб РФ

Пентагон. Фото: з відкритих джерел

"Наразі політика не змінилася. Я просто залишу її такою, як вона є", — сказав Райдер.

Варто зазначити, що однією з ключових тем під час візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра закордонних справ Великобританії Девіда Леммі в Україну було саме обговорення питання ударів ЗСУ вглиб Росії далекобійною зброєю західних союзників. Президент України Володимир Зеленський докладно пояснив їм, чому Києву дуже важливо завдавати ударів углиб російської території. Зеленський наголосив, що Україну цікавлять виключно військові цілі. Багато хто очікував, що під час візиту буде оголошено про дозвіл. Однак Блінкен заявив, що питання обговорюватиметься президентом США Джо Байденом з прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером у Вашингтоні пізніше цього тижня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи ми отримаємо згоду США на удари вглиб РФ: чому саме зараз розгойдується тема. Експерти детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив про переговори з міжнародними партнерами про можливість завдання ударів західною зброєю вглиб території Росії. Подоляк підкреслив, що ключовим аспектом цих ударів має стати не лише точкова поразка окремих цілей, а й масовані удари, які змінять сприйняття війни у самій Росії, сказав він в інтерв'ю 24 каналу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини