Головна Новини Суспільство Війна з Росією Австралійці підготували сотні українських вояків
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралійці підготували сотні українських вояків

Всі вони незабаром зустрінуть ворога на полі бою

28 лютого 2023, 22:46
Поділіться публікацією:

Дві сотні українських вояків завершили своє навчання на полігоні у Великобританії під керівництвом австралійських інструкторів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Генштаба ЗСУ України. Загалом по цій програмі західними інструкторами вже підготовлено десять тисяч вояків.

Австралійці підготували сотні українських вояків

Австралійці підготували сотні українських вояків

Під керівництвом контингенту інструкторів 5-го батальйону Королівського австралійського полку 1-ї бригади Сухопутних військ Австралійських Сил Оборони українці навчалися поводженню зі зброєю та стрільбі, бойовим діям в лісистій місцевості та міській забудові, окопній війні, навичкам виживання та тактичній медицині.

Командувач австралійського контингенту майор Грегорі Сарджент відзначив відданість випускників і дух, який вони демонстрували протягом курсу.

"Деякі з цих тренувань будуть близькі до того, з чим багато хто з вас незабаром зіткнеться або вже стикався вдома", — сказав майор Сарджент. — "Вам довелося дуже швидко вчитися, охоплюючи кілька тем, щоб зробити вас ефективними солдатами, і всі ви вразили команду тренерів своєю відданістю та мотивацією. Наша участь — це лише невелика частина вашого шляху, але ми дуже пишаємося тією маленькою частиною, яку ми відіграємо. Бережіть себе, своїх друзів і родину. Успіхів вам і воїнських сил".

Командир Українського національного контингенту забезпечення також висловив надію та вдячність австралійським інструкторам.

"Багато хто з нас уже бачив бойові дії під час російсько-української війни, але не менше ми були вражені рівнем знань австралійських інструкторів, які приїхали сюди", — сказав він. — "Ми дякуємо вам за мотивацію прийти на допомогу нашим солдатам і передати свої знання. Важливо, щоб ми продовжували працювати разом. Австралія та Україна поділяють такі спільні цінності як свобода, за яку ми зараз боремося".

Австралійські солдати з 1-ї бригади відправились до Британії в рамках операції "Куду" Австралійських Сили Оборони, приєднавшись до країн-партнерів для програми підготовки українських новобранців під керівництвом Великої Британії. Контингент чисельністю до 70 осіб проводить  підготовку новобранців Збройних Сил України для підтримки їхньої національної оборони після незаконного вторгнення Росії.

Тим часом, російська армія переходить в режим орди. Тим не менше, міністр оборони Литви впевнений, що Росія програє. А генсек НАТО пообіцяв Україні все




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини