Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російська армія переходить у режим орди
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська армія переходить у режим орди

Росіяни споконвіку воювали не технологічно, а кількісно, вимотуючи опонента на полі бою

28 лютого 2023, 21:10 comments1567
Поділіться публікацією:

Армія РФ — це жалюгідне видовище порівняно з тим потенціалом, який у неї був. Про це в Телеефірі сказав експерт з проблем національної безпеки, аналітик Фонду “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва Тарас Жовтенко.

Російська армія переходить у режим орди

Якість військ РФ оцінив експерт

Він зауважив, не варто забувати, що насправді росіяни завжди воювали не стільки якістю і технологічністю, скільки кількістю, закидаючи шапками супротивника і використовуючи свою кількісну перевагу для того, щоб досягти в кінцевому результаті перемоги, вимотати свого опонента на полі бою.

“Втрати для російської армії, в принципі, досить істотні, але вони в певному сенсі компенсуються кількісним підходом. Тобто у російських військових ще з радянських часів було прописано, що втрати до 30% — це втрати припустимі, а все, що вище, це вже можна трошки турбуватися і намагатися використовувати той ресурс, який знаходиться в резерві”, — сказав Жовтенко.

За словами аналітика, Кремль зараз намагається розв’язувати питання кількості на фронті шляхом прихованої мобілізації та знімає зі зберігання техніку, вироблену в 1960-1970 роках.

“Проблема армії РФ у тому, що з кожною новою хвилею мобілізації та з кожною новою потребою російського командування дедалі глибше і глибше залазити у свої резерви, які законсервовані ще з часів Радянського Союзу, тим гіршою буде якість російської техніки. Такої армії, яка була в Росії на 23 лютого 2022 року, не буде щонайменше кілька найближчих десятиліть. Вони просто намагаються перейти ось у цей режим кількості, у режим орди”, — пояснив експерт.

Також Жовтенко зазначив, що російський військово-промисловий комплекс не справляється з тими втратами, яких зазнає армія РФ на фронті, тому Кремль намагається взяти все, що залишилося в Білорусі, і домовляється з Північною Кореєю та Іраном.

“Що довше триватиме ця війна, то гіршою ставатиме ситуація і на фронті, і всередині країни для росіян. Тобто час однозначно грає проти них”, — резюмував він.

 На порталі "Коментарі" йшлося й про те, що за інформацією розвідки Великобританії втрати Російської Федерації вбитими та пораненими становлять 175-200 тис. військових, зокрема сюди включені втрати з приватних військових компаній.

Як писали "Коментарі" раніше, Кремль продовжує вживати заходів щодо поступової підготовки оборонно-промислової бази Росії до затяжної війни в Україні, приховуючи масштаби втрат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що не так з мобілізацією в Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини