Головна Новини Суспільство Війна з Росією Австралія відправила в Україну перші БТР M113AS4
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралія відправила в Україну перші БТР M113AS4

Країна засуджує безперервну необґрунтовану агресію Росії

19 червня 2022, 23:28
Поділіться публікацією:

Україні передали перші чотири бронетранспортери M113AS4. Їх відправила Австралія, очікують ще десять. Про це йдеться на сайті Міністерства оборони Австралії. 

Австралія відправила в Україну перші БТР M113AS4

Австралія відправила в Україну БТР M113AS4 (фото з відкритих джерел)

Минулого тижня на українському літаку Антонов АН-124 перші чотири машини, які були подаровані Україні, покинули базу  ВПС Великобританії Емберлі. Прем'єр країни Ентоні Альбанезе заявив, що ця техніка була передана у відповідь на запит Міністра оборони України та доводить незмінну прихильність Австралії народу України.

"Австралія, як і багато країн, засуджує триваючу необґрунтовану агресію Росії проти народу України", — заявив високопосадовець.

Також у повідомленні йдеться, що країна буде шукати нові способи, щоб допомогти українському народові.

 Відомо, що пакет військової допомоги включає 285 млн австралійських доларів, безпілотні авіаційні комплекси, спорядження, захищені мобільні машини Bushmaster, гаубиці M777, боєприпаси та протитанкову зброю.

Австралія відправила в Україну перші БТР M113AS4  - фото 2

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що до України прямують вертольоти МІ-17. США передадуть чергову допомогу Україні. Незабаром до України прибудуть вертольоти МІ-17. Про це у Телеграмі повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак. Чиновник опублікував фото вертольотів Мі-17 для України, які вже завантажують на базі ВПС США. У дописі під фото Андрій Єрмак написав, що вертольоти "Гарні пташки".

Також "Коментарі" повідомляли про те, коли Україна піде в атаку, відвойовуючи південь. Президент України Володимир Зеленський 18 червня відвідав передові позиції у Миколаївській області, сам Миколаїв, Одеську область та поспілкувався з нашими захисниками. Він наголосив: "Південь ми нікому не віддамо, все своє – повернемо, і море буде українським – буде безпечним". Які погрози залишаються для українського півдня? За яких умов ми зможемо не лише відстояти території, на які періодично наскакує російський агресор, а й повернути захоплені ним (принаймні з 24 лютого)?

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини