Головна Новини Суспільство Війна з Росією Авіація РФ зазнає великих втрат: яке рішення довелося ухвалити росіянам
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіація РФ зазнає великих втрат: яке рішення довелося ухвалити росіянам

Експерти ISW назвали наслідки для РФ великих втрат в авіації

4 березня 2024, 08:10
Поділіться публікацією:

Нещодавні значні втрати російської авіації, швидше за все, призвели до значного зниження її активності на сході України. Але поки що неясно, як довго триватиме ця вимушена "пауза" і який вихід знайдуть окупанти. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Авіація РФ зазнає великих втрат: яке рішення довелося ухвалити росіянам

Авіація. Фото: з відкритих джерел

Аналітики звертають увагу, що за даними ВПС ЗСУ, увечері 2 березня активність російської авіації на сході України повністю припинилася після того, як українці збили два російські літаки Су-34. Офіційний представник ВПС України полковник Юрій Ігнат також заявив, що зниження активності російської авіації тривало 3 березня.

Зазначається, що війська РФ із 17 лютого втратили 15 літаків. За даними аналітиків, російська армія, напевно, має близько 300 різних винищувачів КБ Сухого. Попередні втрати літаків спонукали російські війська тимчасово знизити активність авіації по всій території України на значні періоди часу, хоча залишається неясним, як довго триватиме нинішня "пауза".

Експерти ISW також припускають, що російські війська можуть надалі змиритися з зростанням втрат в авіації і далі намагатися завдавати ударів КАБами для підтримки російських наступальних операцій. У такому разі російське командування, ймовірно, усвідомлено візьме на себе ризик продовжувати підраховувати втрати в авіації в гонитві за подальшими успіхами на сході України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія готова до переговорів: в Інституті вивчення війни розповіли, навіщо у Путіна запускають подібну риторику.

Також видання "Коментарі" повідомляло – "злив" Росією розмов офіцерів Бундесверу: про що настав час задуматися Європі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини