Головна Новини Суспільство Війна з Росією Аварійні відключення по всій країні: РФ масовано вдарила по Україні, потрапивши в енергооб'єкти
commentss НОВИНИ Всі новини

Аварійні відключення по всій країні: РФ масовано вдарила по Україні, потрапивши в енергооб'єкти

Російські окупанти знову вдарили по енергетиці України

16 грудня 2022, 11:18
Поділіться публікацією:

Під час масованого ракетного удару по Україні у п'ятницю, 16 грудня, російські війська знову атакували енергетичні об'єкти України. У зв'язку з тим, що є "прильоті" у ряді областей по всій країні, введені в дію аварійні відключення світла. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву міністра енергетики Германа Галущенка.

Аварійні відключення по всій країні: РФ масовано вдарила по Україні, потрапивши в енергооб'єкти

РФ обстріляла енергооб'єкти в Україні Фото: з відкритих джерел

"Чергова хвиля масованих російських обстрілів енергетичної інфраструктури. Вже пошкоджено енергооб'єкти як на сході, так і на півдні країни. Обстріл триває", — зазначив Герман Галущенко.

Він попередив, що можливе падіння обсягів постачання електроенергії.

"Відбуваються аварійні відключення світла. Як тільки це буде можливо – енергетики відновлюватимуть енергопостачання", – сказав Галущенко.

Як повідомлялося раніше, через масовану атаку на Україну в п'ятницю, 16 грудня, Харків, Полтава, Суми та низка інших міст повністю виявилися знеструмленими.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 16 грудня у всіх областях повітряна тривога: де вже помітили ракети – чути вибухи.

Також видання "Коментарі" повідомляло – координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що є свідчення про укладання угоди про постачання Іраном балістичних ракет до Росії. Про це пише World Today News. Крім того, Іран та Росія підписали меморандум про взаєморозуміння щодо розширення співпраці у космічній галузі, повідомляє офіційне інформаційне агентство IRNA. Чим Україна та наші партнери можуть відповісти на розширення військово-технічного співробітництва між Москвою та Тегераном, який фактично вступив у війну на боці РФ? Журналісти "Коментарів" із цим питанням звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини