Головна Новини Суспільство Війна з Росією Армія РФ поповниться ще на 20 дивізій, - Генштаб ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія РФ поповниться ще на 20 дивізій, - Генштаб ЗСУ

Країна-терористка заявила про збільшення чисельності своєї армії

12 січня 2023, 17:17
Поділіться публікацією:

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу представників Сил безпеки та оборони України в Military Media Center 12 січня 2023 року, пишуть "Коментарі".

Армія РФ поповниться ще на 20 дивізій, - Генштаб ЗСУ

В Росії анонсували реформу збройних сил. Фото: Олексій Громов

"Для реалізації своїх загарбницьких планів російським командуванням анонсовані масштабні заходи з реформування збройних сил. Зокрема, збільшення загальної чисельності до 1,5 млн осіб та формування щонайменше 20 нових дивізій.

За словами військового ЗСУ, зазначені плани говорять про наміри Кремля включитись у довготривале протистояння та підготовку до ведення масштабних бойових дій на території України. Реалізація таких "грандіозних" намірів буде потребувати значного часу та фінансово-економічних ресурсів.

"Водночас значні втрати в особовому складі та озброєнні й військовій техніці, дії міжнародних санкцій, а також аналіз формування з`єднань та військових частин країни-агресора з 2016 року і до теперішнього часу викликає сумніви, що заплановані організаційно-штатні заходи ворогом будуть завершені  у визначені терміни", — зазначив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов.

Також він розповів, що на території Білорусі сплановано проведення спільного оперативного навчання збройних сил РФ та збройних сил РБ під назвою "Щит союза — 2023". Водночас замість навчання "Центр-2023" заплановано провести маневри збройних Росії та республіки Білорусі "Запад-2023". Відповідно, потенційна загроза наступу агресора з території Білорусі буде зберігатись.

"Нині заходів з формування противником ударного, підкреслюю, ударного угруповання для відновлення наступальних дій з території республіки Білорусь не спостерігається", — додав бригадний генерал.

Як йшлося у "Коментарях", мобілізувати ще пів мільйона росіян технічно неможливо. Політтехнолог Михайло Шейтельман переконаний, що така цифра потенційно мобілізованих нічим не підтверджена. Призвати ж 500 тис. на військову службу – це означає влаштувати страшний логістичний затор

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Генштабі розповіли, які плани у росіян, якщо вдасться окупувати весь Донбас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини