Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізувати ще пів мільйона росіян технічно неможливо, - політтехнолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізувати ще пів мільйона росіян технічно неможливо, - політтехнолог

Михайло Шейтельман переконаний, що така цифра потенційно мобілізованих нічим не підтверджена

12 січня 2023, 16:16
Поділіться публікацією:

Призвати 500 тис. на військову службу – це означає влаштувати страшний логістичний затор, пояснив інтернет-виданню "ГОРДОН" ізраїльський політтехнолог Михайло Шейтельман, пишуть "Коментар".

Мобілізувати ще пів мільйона росіян технічно неможливо, - політтехнолог

Росія не здатна мобілізувати 500 тисяч солдат

Про те, що Росія хоче мобілізувати ще 500 тис. осіб, заявляли у військовій розвідці України. Її логічність спростовує політтехнолог Шейтельман, який живе в Україні.

"Я думаю, що пів мільйона – це наші такі казки легкі. Тому що це технічно майже неможливо. Вони ж коли проводили мобілізацію 300 тис., це була не випадкова цифра. Це — потужність тренувальних таборів. І ми бачили, що вони ці 300 тис. насилу подужали. Причому значною мірою завдяки Білорусі", – сказав Шейтельман.

На його думку, разом з тим, вся ця потужність засвідчила, що ось 300 тис. вони важко переварили. Тому взяти призвати 500 тис. – це означає влаштувати своєрідний логістичний затор. Нерозв'язний. І припустив, що мобілізація в Росії "крутитиметься" навколо 300 тисяч.

"Але питання: скільки таких ітерацій можна допустити? Вони не нескінченні. Дві-три ще, думаю", – сказав політтехнолог.

Шейтельман каже, що кожна нова хвиля мобілізації найімовірніше супроводжуватиметься масовою втечею російських чоловіків за кордон, як це було під час першої хвилі. На думку аналітика, більшість тих, хто виїхав (він оцінив їхню кількість у 80%), уже повернулися до Росії, тому що "в них не було запасу грошей". "Вони побіжать назад. Це буде той самий мільйон", – спрогнозував він.

Як писали "Коментарі", Росія готується піти ва-банк: Данилов назвав дату. Секретар РНБО Данилов розповів, чого чекати на річницю війни. У Кремлі вже "готуються до певних подій", оскільки "люблять дати" та символізм. 24 лютого 2023 року в Кремлі прописана, як дата, коли Росія має здобути певний успіх і відзвітувати перед своїм суспільством – навіщо була потрібна так звана "військова спецоперація" і який її результат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини