Головна Новини Суспільство Війна з Росією Арестович розповів, скільки ще може тривати війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович розповів, скільки ще може тривати війна

Колись радник глави Офісу президента, а нині популярний блогер став відомий своїм прогнозом про завершення війни за "два-три тижні"

4 липня 2023, 17:56
Поділіться публікацією:

Для звільнення окупованих Росією територій України знадобиться два-три контрнаступи, що може триватиме два-три роки. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив в інтерв'ю Дмитру Гордону Олексій Арестович, який на початку широкомасштабного вторгнення передбачав, що війна триватиме "два-три тижні".

Арестович розповів, скільки ще може тривати війна

Олексій Арестович

— Коли ми закінчимо цей контрнаступ, він не закінчить війну, його не вистачить на закінчення війни, — заявив Олексій Арестович. — Навіть у найсприятливішому варіанті: ми звільнили всю територію від Херсона до Бердянська, вийшли на межі Криму, залишається захоплений Донбас та окупований Крим. Нам знадобиться другий контрнаступ, третій, можливо.

На думку Арестовича, залежно від швидкості та обсягів військових постачань ці контрнаступи можуть затягтися на два або навіть три роки.

– А сенс брехати, – коментує Арестович свій не дуже оптимістичний прогноз. — Хороші новини полягають у тому, що ми їх таки продавимо. Впевнений у цьому. Якщо не буде рішення зупинитися з якихось причин, то їх продавимо і вийдемо таки до кордонів Криму. Питання у тому, в якому стані будуть війська, які вийдуть до кордонів Криму – які втрати, стан техніки.

Ще одним чинником, який, на думку Арестовича, може вплинути на тривалість війни – це можливе бажання деяких західних союзників посадити Україну та Росію за стіл переговорів після виходу України на адміністративний кордон із Кримом. У цьому випадку Захід може ув'язати питання швидкості та обсягів постачання озброєнь зі згодою України на переговори.

— Якщо ця хрень буде повторюватися, а я дивлюся вони не хочуть нічому вчитися, то два-три роки цілком можуть стати прогнозом. "Два-три тижні" перетворюються на два-три роки. Бо якби люди правильно приймали рішення, то було б два-три тижні. А так, як вони приймають, "два-три тижні" дрейфують у "два-три місяці", а потім у "два-три роки".

Тим часом, в Україні вперше розповіли про розміри втрат під час контрнаступу.

ЗМІ дізналися, що робить Путін після заколоту, щоб утримати владу.

А у ГУР відреагували на вибухи у Севастополі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини