Головна Новини Суспільство Війна з Росією Арестович про росіян на херсонському напрямі: це покійники та смертники
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович про росіян на херсонському напрямі: це покійники та смертники

Радник глави ОП засумнівався, що ворог зможе розпочати наступ

5 серпня 2022, 08:42 comments1735
Поділіться публікацією:

Російські загарбники фактично закінчили формування угруповання на херсонському напрямку, куди раніше було перекинуто велику кількість живої сили та техніки з Донбасу та інших напрямків. Що насправді задумали у Москві невдовзі побачимо, але поки що є припущення, що окупанти намагаються таким маневром досягти однієї з трьох цілей. Перша – висування у бік Миколаєва, похід на Кривий Ріг чи зупинка наступальних дій ЗСУ у районі траси Миколаїв-Херсон, неподалік селища Посад-Покровське. Як повідомляє портал "Коментарі", про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю правозахиснику Марку Фейгіну.

Арестович про росіян на херсонському напрямі: це покійники та смертники

Херсонська область. Фото: censor.net

Олексій Арестович зазначив, що також росіянам створюють чимало проблем плацдарми ЗСУ на березі річки Інгулець у районі Давидова Брода.

"На тій стороні десь штук 15 БТГ — на правій, на лівій як ближні тили 4-6. Ще є угруповання трохи південніше, яке там добирає. Загалом на театрі [бойових дій] близько 30", — розповів. він.

Марк Фейгін поцікавився у Арестовича, чи є потенціал і сили тих російських військ, які агресора перекинув на Херсонщину, розпочати наступ на Миколаїв? Радник голови ОП відповів, що ці війська вже давно воюють, їх добре знітили ЗСУ. Вони не мають бойового настрою, до того ж вони повністю не укомплектовані. Арестович нагадав нещодавні удари ЗСУ по складах із боєприпасами в Херсонській області, а також удар по залізничному мосту.

На думку Олексія Арестовича, ті люди, яких Росія перекинула на херсонський напрямок, вже не мешканці.

"Мені їх по-людськи шкода, а по-військово — ні", — додав він.

Арестович підсумував, що тих ресурсів, які ворог має на херсонському напрямку, недостатньо для того, щоб розвинути наступ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — поплатився за службу окупантам: екс-нардеп заарештував майна на 150 млн.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія хоче виставити Україну країною-терористом: чого добивається Кремль – на кого це розраховано.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Маэстро

5 серпня 2022, 08:07

Эта война нужна России У них огромный внутренний конфликт Жизнь окраин в сотни раз хуже центра Пример Дубай


Новини