Головна Новини Суспільство Війна з Росією Арахамія розповів про "корейський сценарій" для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Арахамія розповів про "корейський сценарій" для України

Голова фракції "Слуга народа" заявив, що керівництво України налаштовано продовжувати воювати з Росією, але за певних умов зупинка бойових дій можлива

24 листопада 2023, 21:12 comments1140
Поділіться публікацією:

Голова фракції "Слуга народа" в  парламенті Давид Арахамія припустив можливість зупинки бойових дій між Україною та Росією за "корейським сценарієм", коли протиборчі армії зупинились, але жодного договору про перемир'я чи мирного договору підписано не було. ПРо це він заявив в інтерв'ю телеведучій Наталії Мосейчук, повідомляють "Коментарі".

Арахамія розповів про "корейський сценарій" для України

Давид Арахамія

Арахамія наголосив про те, що все військово-політичне керівництво країни наразі налаштоване "воювати". За його словами, це обумовлене тим, що переговорна позиція України наразі "дуже погана". Окрім того, він заявив, що будь-які підсумки війни, окрім перемоги, мусять проходити через народний референдум. Ще одним виключенням, яке не потребує референдума, є "органічне закінчення" — "як в Кореї".

- Якщо це буде органічне закінчення, як в Кореї, де нічого не підписували, тоді можливе, — каже Арахамія. — А якщо хтось щось буде підписувати і це треба буде ратифікувати в парламенті, то в парламенті один одного уб'є — дуже полярні будуть погляди. Коли ж народ скаже: "Так", я тоді проголосую не глядячи. Я просто свою думку подалі засуну і буду робити, як сказав народ. А якщо скажуть: "Депутати вирішуйте", то я не відчуваю у собі сили вирішувати і тим більше агітувати когось".

Окрім цього, Арахамія пояснив, чому для Росії наразі вигідні переговори і чому вона на них наполягає.

"Росія відразу сяде за стіл переговорів. Як тільки ми їх покличемо, наступного дня вони складуть делегацію і чекатимуть. Вони чітко розуміють, що як тільки з'явиться новина, що Україна сіла за стіл переговорів, всі постачання, які й так затримуються, будуть ще більше затримуватись вже через політичні обставини. Вони мріють про такий сценарій. Тому що це для них вигідніше, ніж для нас", — зазначив Арахамія.

Тим часом, у Зеленського відповіли на пропозицію Путіна про мирні переговори. Михайло Подоляк заявив, що зміст заяви російського президента демонструє те, що він неадекватний.

А Україна може не отримати обіцяних винищувачів: що сталося. Через перемогу на виборах у Нідерландах ультраправих, Україна може не отримати обіцяні винищувачі F-16.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини