Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні може закінчитись у 2024 році: аналітик підрахував необхідні втрати Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні може закінчитись у 2024 році: аналітик підрахував необхідні втрати Росії

Експерт дав прогноз на війну в Україні та вказав на ключові фактори, що можуть призвести до її кінця у 2024 році.

3 січня 2024, 15:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник Princeton Policy Advisors та консультант зі стратегічного управління Стівен Копітс стверджує, що на тривалість війни впливає кілька факторів, однак ключовим у війні є загибель військових. Таким чином експерт дав прогноз на війну та вказав на дві ключові точки, коли війна в Україні може закінчитись. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Kyiv Post.

Війна в Україні може закінчитись у 2024 році: аналітик  підрахував необхідні втрати Росії

Війна в Україні може закінчитись у 2024 році. Фото з відкритих джерел

Стівен Копітс на основі аналізу попередніх воєн підрахував, що втрати військових є ключовим фактором готовності суспільства підтримувати війну. Експерт навів приклад Кримської війни, де Росія зазнала поразки, а також  Першої та Другої світових воєн.

Аналітик пояснює, що у війні в Україні перед Росією не стоять завдання, які були під час попередніх воєн, коли Російська імперія втрачала території. Тому експерт вказує на критичну цифру втрат для РФ на рівні 650 тис. солдатів.

"Ахіллесовою п’ятою Росії є саме низькі ставки конфлікту. Путін міг би завтра наказати військам піти додому, і Росії було б не гірше, ніж у 2014 році", — стверджує Копітс.

У листопаді та грудні російські сили втрачали близько 1000 солдатів щодня. За підрахунками Копітса з такими втратами війна могла б закінчитись у 2024 році.

"За нинішніх темпів втрати росіян сягнуть 650 000 загиблих до кінця 2024 року. Якщо виявиться, що це є порогом суспільної терпимості, війна може закінчитися тоді", — прогнозує Стівен Копітс.

Якщо ж ця цифра не буде критична для російського суспільства Копітс вказує, що мільйон загиблих росіян мають стати наступною межею, яка призведе до закінчення війни. За темпами нинішніх втрат це можна очікувати восени 2025 року.

Нагадаємо, що станом на 3 січня, за даними Генштабу України, втрати особового складу Росії сягають понад 360 тис. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін хоче домовлятися із Заходом, щоб переконати останніх зрадити Україну та почати мирні переговори.

Також "Коментарі" писали про 5 країн, які приєднались до союзу з Росією та Китаєм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини