Головна Новини Суспільство події 5 країн приєднались до союзу з Росією та Китаєм
commentss НОВИНИ Всі новини

5 країн приєднались до союзу з Росією та Китаєм

Одна країна відхилила запрошення від Росії стати членом БРІКС, тоді як п'ять країн погодились на союз.

2 січня 2024, 15:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Країни групи БРІКС до яких входить Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка у серпні провели саміт на якому запросили до свого блоку ще шість країн, які б приєднались до організації 1 січня. Лише одна з запрошених країн офіційно заявила про відмову до приєднання блоку країн з Росією та Китаєм.

5 країн приєднались до союзу з Росією та Китаєм

5 країн приєднались до БРІКС. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який полетів замість Путіна на саміт БРІКС заявляв, що близько 30 країн проявили цікавість приєднатись до групи країн БРІКС. Однак вже на саміті стало відомо, що ця кількість скоротилась до шести: Аргентини, Саудівської Аравії, Ефіопії, ОАЕ, Єгипту та Ірану.

Після виборів у Аргентині, де переміг ультраправий лібертаріанець Хав'єр Мілей, він повідомив, що не бажає долучатись до союзу Росії, Китаю та інших країн. Таким чином Аргентина офіційно відхилила запрошення на вступ до БРІКС. Однак інші країни погодились долучитись до організації.

5 країн приєднались до союзу з Росією та Китаєм - фото 2

Таким чином до засновників БРІКС Бразилії, Росії, Індії, Китаю, а згодом і Південної Африки додались нові учасники: Саудівська Аравія, Ефіопія, ОАЕ, Єгипет та Іран.

Нагадаємо, що термін БРІК був створений у 2001 році економістом Джимом О'Нілом, який запропонував цю назву для чотирьох країн, що мали високі темпи економічного зростання та могли становити цікавість для інвесторів. У 2009 році відбувся перший саміт, куди було запрошено Південну Африку, а групу країн почали називати БРІКС.

Попри ідею високих темпів економічного зростання цих країн, Bloomberg Intelligence підрахували, що члени БРІКС показують усе гірші показники у порівнянні з іншими країнами, що розвиваються, за винятком Індії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Лавров пригрозив серйозними заходами США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини