Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американські журналісти розповіли про розкол у керівництві України
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські журналісти розповіли про розкол у керівництві України

Політичне та військове керівництво країни, за даними Newsweek, мають розбіжність зі стратегічних питань

16 серпня 2023, 18:08 comments7846
Поділіться публікацією:

Між деякими представниками Офісу президента та військовим командуванням назрівають розбіжності, викликані не таким вдалим, як очікувалося, контрнаступом ЗСУ. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає Newsweek, посилаючись на анонімні джерела в керівництві України.

Американські журналісти розповіли про розкол у керівництві України

Перед Володимиром Зеленським непростий вибір

За словами американських журналістів, зараз перед Володимиром Зеленським стоїть складний вибір: продовжити контрнаступ, кинувши в нього вирішальні резерви або зберегти резерви, щоб підготуватися до можливого російського контрнаступу.

"Відсутність прогресу посилила стратегічні дебати на найвищому рівні українського уряду, повідомили Newsweek джерела, знайомі з дискусіями, що налаштувало деяких в адміністрації президента проти військового командування, — розповідають журналісти. — Дехто з першої групи хоче закріпити обмежені успіхи Києва та підготуватися до очікуваного осінньо-зимовому наступу росіян. Але представники останнього, зокрема головнокомандувач генерал Валерій Залужний, хочуть продовжувати".

За словами джерел Newsweek, західні офіційні особи висловлюють стурбованість і невдоволення тим, як їм здається, що їх ввели в оману військові "щодо того, наскільки добре пройде цей контрнаступ" і що їм були надані "надмірно райдужні оцінки з військового боку".

Водночас і українські офіційні особи та західні військові, з якими поспілкувався Newsweek, заявили про складні умови на полі бою — ешелоновану російську оборону, а також про брак авіаційної та артилерійської підтримки ЗСУ. У тому числі через затримку західних союзників.

Тим часом, Сирський розпорядився терміново зміцнювати оборону – росіяни налаштовані захопити місто.

Україна отримала зброю із несподіваного джерела.

А російський міністр втік до США після отримання повістки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини