Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американські танки, гаубиці та БМП прямують до Східної Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські танки, гаубиці та БМП прямують до Східної Європи

США передає сотні танків M1, бойових машин Bradley та самохідних гаубиць Paladin до Східної Європи. В які країни вони поїдуть?

12 січня 2023, 12:54
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сотні одиниць американських танків та бронетехніки прибули 11 грудня в порт Фліссінген, що знаходиться на півдні Нідерландів. Військова техніка призначена для Польщі та Литви для посилення східного фронту НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NOELreports.

Американські танки, гаубиці та БМП прямують до Східної Європи

США передає танки до Польщі та Литви через Нідерланди. Фото з відкритих джерел

Перевезення зі Сполучених Штатів проходить через Нідерланди, які розвантажують у своїх портах військову техніку та надсилають її до Польщі та Литви. У повідомленні міністерства оборони Нідерландів йдеться про 1275 одиниць техніки, близько половини з яких – транспортні засоби.

"Це танки M1, бойові машини Bradley і самохідні гаубиці Paladin", — сказав майор нідерландської армії Пол Ерісманн.

На східному фланзі НАТО військова техніка має залишатись щонайменше дев'ять місяців. Наразі туди його транспортуватимуть залізницею та автотранспортом.

Порт Фліссінген став військовою зоною на період розвантаження техніки, всю територію охороняють нідерландські солдати. Біля порту працюють військові з собаками, а також водолази, які спостерігають за діяльністю під водою.

Цікаво, що США раніше оголосило про передачу для України бойових машин Bradley і самохідних гаубиць Paladin. Можливо частина відправленої військової техніки потрапить згодом в Україну, після навчань українських солдатів у Польщі та Литві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що впала чергова стіна і Німеччина змінила політику щодо постачання зброї для України.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на заяви від європейських лідерів про поставки західних танків до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини