Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американські РСЗВ HIMARS вже у строю: у мережі показали залпи у бік рашистів (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські РСЗВ HIMARS вже у строю: у мережі показали залпи у бік рашистів (ВІДЕО)

У кадр потрапили дві установки, що ведуть вогонь уночі. Загалом в українській армії 4 таких РСЗВ

24 червня 2022, 12:07
Поділіться публікацією:

У мережі вже набирає обертів на переглядах перше відео бойового застосування далекобійних американських РСЗВ HIMARS на полі бою. Як передає видання "Коментарі", ролик у Facebook опублікував волонтер Павло Нарожний.

Американські РСЗВ HIMARS вже у строю: у мережі показали залпи у бік рашистів (ВІДЕО)

РСЗВ HIMARS. Фото з відкритих джерел

Судячи з кадрів, працюють РСЗВ HIMARS уночі, атакую позиції російських окупантів. На відео також видно, що українські захисники випустили у бік загарбників одразу кілька залпів. Зі зрозумілих причин не повідомляється, де саме розташовані РСЗВ і на якому напрямку вони застосовуються.

За офіційними даними, Україна отримала від Вашингтона чотири далекобійні американські РСЗВ HIMARS, але в США вже анонсували, що незабаром українська армія може отримати ще партію з чотирьох HIMARS. Вчора міністр оборони України Олексій Рєзніков також підтвердив інформацію про те, що РСЗВ HIMARS справді вже в Україні.

Перш ніж установки РСЗВ прийшли в Україну, українські захисники близько трьох тижнів навчалися працювати на американських зразках. Навчання проходило не в Україні. Про країну, де саме навчалися українські захисники, не повідомляється.

HIMARS – американська високомобільна реактивна система залпового вогню, розроблена наприкінці 90-х років.

Ця РСЗВ призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО та вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин та бронетранспортерів, а також для надання вогневої підтримки своїм підрозділам.

Система призначена для стрільби керованими та некерованими ракетами. Максимальна дальність складає 300 км.

Україні поки що передали ракети дальністю до 80 км.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вже 4 місяці Україна дає бій країні-агресору: які головні перемоги та втрати – що буде далі.

Також видання "Коментарі" повідомляло — у чому каверза зі статусом кандидата ЄС — чи це наближає Україну до реального членства в Євросоюзі. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю надали прямі відповіді.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини