Головна Новини Суспільство Війна з Росією Альянс країн хоче припинити дискусії про відправлення західних військ в Україну: хто до нього входить
commentss НОВИНИ Всі новини

Альянс країн хоче припинити дискусії про відправлення західних військ в Україну: хто до нього входить

Олаф Шольц виступає проти ініціативи Еммануеля Макрона щодо можливості в майбутньому відправити війська НАТО в Україну.

11 березня 2024, 09:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

26 лютого президент Франції Еммануель Макрон зібрав європейських лідерів у Парижі. Після зустрічі Макрон зробив резонансну заяву, що західні країни можуть у майбутньому відправити свої війська в Україні. Як повідомляє французьке видання Le Monde саме проти таких ідей сформував альянс канцлер Німеччини Олаф Шольц ще з кількома лідерами.

Альянс країн хоче припинити дискусії про відправлення західних військ в Україну: хто до нього входить

Олаф Шольц та Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Французьке видання вказує, що після зустрічі в Парижі, де обговорювали подальшу допомогу Україні, західні лідери не дійшли консенсусу щодо можливого введення військ НАТО в Україну. Категорично проти цієї ідеї був Олаф Шольц, який, на відмінно від інших лідерів, що були у Франції, непомітно вислизнув після зустрічі та не зробив заяв перед пресою. 

Як зазначає Le Monde Олаф Шольц створив альянс, який намагається протистояти ідеям щодо відправки західних військ в Україну.

"Під час урочистостей в Єлисейському палаці Шольц об'єднав зусилля з Педро Санчесом (Іспанія), Кіріакосом Міцотакісом (Греція) і Робертом Фіцо (Словаччина) для того, щоб на самому початку припинити дискусію щодо відправлення західних військ в Україну", — пише французьке видання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща змінила свою позицію щодо введення військ НАТО в Україну. Крім того, очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що деякі західні військові вже перебувають в Україні. Однак відмовився назвати з яких саме країн ці солдати.

Також "Коментарі" писали про п’ять країн, які погодились на пропозицію Макрона та заявили про можливість відправити свої війська в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини