Головна Новини Суспільство таблоїд Організатори визначились з місцем проведення Євробачення-2024
commentss НОВИНИ Всі новини

Організатори визначились з місцем проведення Євробачення-2024

За традицією, країна-переможниця конкурсу стає його господаркою наступного року

7 липня 2023, 21:50
Поділіться публікацією:

Пісенний конкурс "Євробачення" у 2024 році пройде у шведському місті Мальме, поінформував організатор фестивалю – Європейська мовна спілка. Про це повідомляють "Коментарі".

Організатори визначились з місцем проведення Євробачення-2024

Переможниця Євробачення-2023 шведська співачка Лорін

Зазвичай, країна-переможниця конкурсу приймає його наступного року. На "Євробаченні-2023" у Ліверпулі перемогла шведська співачка Лорін.

2024 року "Євробачення" проводитиметься 68-ий раз. Півфінали пройдуть 7 і 9 травня, а гранд-фінал на стадіоні Malmö Arena відбудеться 11 травня.

Мальме вже двічі приймав у себе "Євробачення": у 1992 і 2013 роках. Причому минулого разу – також після перемоги Лорін на "Євробаченні-2012". Лорін стала першою співачкою, яка двічі перемогла на цьому пісенному конкурсі, передає "Радіо Свобода".

Загалом Швеція перемагала на "Євробаченні" вже сім разів.

Пісенний конкурс "Євробачення" проводиться з 1956 року між країнами-членами Європейської мовної спілки (ЄМС). Менеджмент конкурсу з української сторони здійснює Національна суспільна телерадіокомпанія України. А загальну координацію цього міжнародного конкурсу здійснює Європейська мовна спілка.

До 2004 року пісенний конкурс Євробачення складався лише з фіналу. У 2004 році був створений додатковий раунд кваліфікації — півфінал, у зв'язку з постійним збільшенням країн, що бажали взяти участь у конкурсі, і відбувався він у четвер. У 2008 році був доданий другий півфінал, що відбувається у вівторок. Всі країни учасниці мають пройти через один з півфіналів. Але, країни "Великої п'ятірки" (Франція, Німеччина, Італія, Іспанія і Велика Британія) та країна-господарка конкурсу автоматично потрапляють до фіналу.

Тим часом, ООН виступила проти постачання Україні руйнівного типу озброєнь

Німецька розвідка прослуховувала Лукашенка: що дізналися. 

А Росія створила на теренах України ще одну окупаційну структуру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини