Головна Новини Суспільство Наука та освіта Знайдено останки комахи, що жила на Землі 100 млн років тому: ФОТО унікальної знахідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Знайдено останки комахи, що жила на Землі 100 млн років тому: ФОТО унікальної знахідки

У покинутій шахті знайшли останки богомола

21 січня 2021, 13:29 comments1013
Поділіться публікацією:

У Канаді на півострові Лабрадор виявлена унікальна знахідка — останки богомола, який жив на Землі 100 млн років тому. Про це повідомляє Dailymail.

Знайдено останки комахи, що жила на Землі 100 млн років тому: ФОТО унікальної знахідки

Вчені знайшли останки комахи, що жила в крейдовий період - фото: з відкритих джерел

Канадські дослідники визначили, що комаха жила на планеті в крейдяний період. Використовуючи відносно новий процес візуалізації, вони змогли дослідити вени на крилах скам'янілої комахи. Їм також вдалося визначити, що у богомола, який жив 100 млн років тому є схожа жилка на лінії згину заднього крила. Така ж є у богомолів, які існують на планеті сьогодні.

Знайдено останки комахи, що жила на Землі 100 млн років тому: ФОТО унікальної знахідки - фото 2

Спочатку дві знайдені скам'янілості не могли бути ідентифіковані. Однак завдяки процесу візуалізації з перетворенням відбивної здатності дослідникам вдалося розглянути складну мережу вен богомола. До слова, скам'янілі листя платана, виявлені в тих же відкладеннях, дозволяють припустити, що територія навколо шахти в крейдяний період була густим лісом з помірним кліматом.

Знайдено останки комахи, що жила на Землі 100 млн років тому: ФОТО унікальної знахідки - фото 3

Професор палеонтології хребетних в McGill, на ім'я Ханс Ларссон зазначив, що просунутися в розумінні еволюції комах вдається досить-таки рідко, не побачивши цілого примірника комахи, укладеного в бурштин. Цю ж знахідку він вважає за істиною унікальною. Крім того, дослідники сподіваються, що найближчим часом їм вдасться знайти ще багато скам'янілостей, щоб відповісти на аналогічні питання в інших частинах еволюційного дерева комах.

Знайдено останки комахи, що жила на Землі 100 млн років тому: ФОТО унікальної знахідки - фото 4

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що вчені показали, як виглядало найбільший динозавр, що мешкав на Землі практично 100 млн років тому, а також про те, що в Антарктиді блогер зумів відшукати скелет загадкової істоти, що знаходився за більш ніж 80 км від узбережжя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини