Головна Новини Суспільство Наука та освіта Знайдено мікроби, яких не бачить імунітет людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Знайдено мікроби, яких не бачить імунітет людини

Відкриття може дати поштовх до створення нових біоінструментов і терапій

17 березня 2021, 18:25
Поділіться публікацією:

Група американських біологів виявила біля острова Фенікс — архіпелагу в Тихому океані, який є морським заповідником, бактерії, яких не бачить вроджений імунітет людини.

Знайдено мікроби, яких не бачить імунітет людини

В океані знайдено невідомі бактерії / фото: 1zoom

Дослідники виявили мікроорганізми на глибині понад 3 тисячі метрів і вказали на те, що вони належать до роду Moritella із класу морських грамнегативних гамма-протеобактерій. Покриті бактерії ліпополісахарідним шаром (ЛПС). У людському організмі ЛПС здебільшого викликає імунну відповідь, яка характеризується синтезом цитокінів та активацією імунної системи. ЛПС-рецептори у культурі клітин людини, миші та краба не змогли виявити 80% цих піднятих із глибин океану бактерій.

Вчені говорять, що їхнє відкриття змушує по-іншому поглянути на загальноприйняте переконання, що імунітет людини практично універсальний і здатний розпізнати будь-які мікроорганізми (в тому числі із того середовища, з яким раніше не стикався). Біологи кажуть, що ніхто не перевіряв універсальність нашої імунної системи, тому для глибоководних бактерій "люди як марсіани і навпаки".

Дослідники впевнені, що їхнє відкриття може дати поштовх до створення нових біоінструментів і терапій.

Нагадаємо, що недавно в Антарктиді під час взяття зразків морського дна дослідники випадково виявили невідомих живих організмів. Під 900-метровою товщею льоду вченим удалося зафіксувати два типи губок, схожих на гриби. Морський біолог Хью Гріффітс зазначив, що не міг припустити, що в таких суворих умовах і в такому місці можна знайти "стаціонарні" організми.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в румунській печері Мовіле, яка була ізольована від зовнішнього світу близько 500 тисяч років, виявили новий вид істот.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини