Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Під льодовиком Антарктиди виявили незвичайних істот (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Під льодовиком Антарктиди виявили незвичайних істот (ФОТО)

Ці істоти живуть у найбільш важкодоступному і несподіваному місці

15 лютого 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Дослідники під 900-метровою товщею льоду в Антарктиді випадково виявили незвичайних істот. За допомогою відеокамери їм навіть вдалося зробити кілька кадрів цих живих організмів.

Під льодовиком Антарктиди виявили незвичайних істот (ФОТО)

В Антарктиді виявили незвичайних істот (фото з відкритих джерел)

Вчені стверджують, що відправилися взяти зразки морського дня. Для цього вони зробили кілька свердловин в шельфовому льодовику. Але на глибині 900 метрів виявили дещо інше, забувши про зразки.

За допомогою відеокамери, яку дослідники опустили у свердловину, вони виявили на поверхні підводного валуна живі організми. Раніше під шельфовими льодовиками можна було знайти черв'яків і медуз, але вперше дослідники наткнулися в такому місці на "стаціонарні" організми, які змушені харчуватися тільки тим, що пропливає повз.

На кадрах, опублікованих дослідниками, можна помітити, що на поверхні є мінімум два типи губок, і в однієї з них є стебло, яке переходить в капелюшок.

Під льодовиком Антарктиди виявили незвичайних істот (ФОТО) - фото 2

Морський біогеограф Х'ю Гріффітс зазначив, що раніше не взявся б за пошуки подібного життя в такому місці й при таких умовах, тому що не міг припустити, що воно існує. За його словами, виявлені організми вибрали собі найдальше і важкодоступне місце проживання під шельфовим льодовиком.

Для того, щоб краще познайомитися з цими істотами і їх середовищем проживання дослідникам знадобляться інноваційні способи.

Нагадаємо, вчений Дейв Боуден разом зі своєю командою виявив в льодах Антарктиди невідомих науці істот.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в одному з районів Антарктиди блогер за допомогою Google Maps знайшов останки невідомої істоти. Він припустив, що це скелет динозавра.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини