Головна Новини Суспільство Наука та освіта Які домашні предмети можуть бути небезпечними для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Які домашні предмети можуть бути небезпечними для здоров'я

Експерти розповіли, на яких домашніх предметах осідає багато пилу та бактерій, тому вони можуть становити небезпеку для здоров'я.

2 листопада 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

На деяких предметах, які ми використовуємо кожен день, може накопичуватися безліч бактерій, тому їх періодично потрібно змінювати, щоб убезпечити своє здоров'я. Про що йде мова?

Які домашні предмети можуть бути небезпечними для здоров'я

На яких домашніх предметах багато бактерій / Фото: Unsplash

Зубні щітки

Експерти рекомендують міняти зубну щітку один раз на три місяці, а якщо ви перенесли якесь вірусне чи інфекційне захворювання, то це потрібно зробити одразу після одужання. Річ у тому, що через 2-3 місяці щітка перестає бути ефективною і перетворюється на розсадник бактерій, які можуть спричинити запалення ясен та гінгівіти.

Гребінець для волосся

Гребінці потрібно міняти один раз на рік, але при цьому щотижня очищати її від волосся та пилу за допомогою теплої води та мила.

Домашні капці

Щоб не наражати своє здоров'я на ризик, домашні капці необхідно регулярно прати, тому що за період носіння вони накопичують у собі багато всіляких бактерій і грибкових мікроорганізмів. Або заміняйте їх на нові кожні півроку.

Губки для миття посуду

Термін придатності губки невеликий – всього тиждень. Щоразу при використанні вона стає розсадником мікробів та бактерій, тому що вологе та тепле середовище – ідеальне місце для їх розмноження.

Посуд

Експерти радять замінювати пластикові контейнери кожні шість місяців, тому що вони легко дряпаються, а пошкоджені місця стають місцем розселення бактерій. Сковорідки потрібно замінювати не рідше, ніж кожні п'ять років.

Нагадаємо, вчені з Інституту відкриттів біомедицини Монаша (MBDI) з'ясували, як бактерії здатні обманювати імунну систему.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, на яких банкнотах живе найбільше бактерій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини