Головна Новини Суспільство Наука та освіта На яких банкнотах живе найбільше бактерій
commentss НОВИНИ Всі новини

На яких банкнотах живе найбільше бактерій

Крім бактерій, на грошах є наркотики, цвіль, частинки їжі

30 вересня 2020, 10:40 comments1466
Поділіться публікацією:

Гроші входять в список найбрудніших речей у світі. На їх поверхні накопичується сотні різновидів бактерій і мікробів, тому мити руки після використання "готівки" потрібно обов'язково. Вчені з'ясували, які саме бактерії живуть на банкнотах і наскільки вони небезпечні. Про це передає видання HuffPost.

На яких банкнотах живе найбільше бактерій

Depositphotos

Експерти в ході дослідження ідентифікували близько трьох тисяч видів бактерій на доларових купюрах, зокрема мікроорганізми, які здатні викликати харчові отруєння, пневмонію і стафілококову інфекцію. Однак, вчені запевняють, що не всі мікроби є патогеном і у людей є імунітет проти інфекцій.

Мікробіолог Філіп Тіерно пояснює, що для того, щоб викликати інфекцію, потрібно "проковтнути" велику кількість бактерій, які послаблять мікрофлору і запустять запальний процес. Так що ризик заразитися чимось через "готівку" невисокий.

Відомо, що на купюрах живе набагато більше мікробів, ніж на монетах, тому що мідь, срібло та інші метали можуть володіти антибактеріальними властивостями.

Вчені заявили, що найбільша кількість бактерій зафіксована на "старших" грошах, а також на банкнотах меншої вартості, тому що ними люди користуються найчастіше.

Крім мікроорганізмів на купюрах також були знайдені сліди від наркотичних речовин, частинки їжі, цвіль, ДНК тварин та інші речі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що створена чудо-плівка, яка відштовхує віруси та бактерії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини