Головна Новини Суспільство Наука та освіта Всі без винятку школи матимуть надійні укриття
commentss НОВИНИ Всі новини

Всі без винятку школи матимуть надійні укриття

На деякі школи чекає «велике будівництво» захисних споруд

16 вересня 2022, 12:22
Поділіться публікацією:

Уряд провів нараду, темою якої стало забезпечення шкіл захисними спорудами цивільного захисту. Про це повідомила пресслужба на Урядовому порталі.

Всі без винятку школи матимуть надійні укриття

Прем'єр-міністр на засіданні з питання будівництва та зміцнення укриттів у школах Фото: Урядовий портал

На нараді міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що на цей час лише 68% закладів середньої освіти забезпечені укриттями. А тому на 2023 рік у бюджеті запланована субвенція в розмірі 1,5 млрд грн на облаштування у школах спеціальних споруд або укриттів.

Денис Шмигаль наголосив, що зараз невідкладною є потреба будівництва та облаштування захисних споруд у школах за новими стандартами. Тож за результатами перевірки ДСНС укриття, які розташовані всередині закладів освіти і які потребують укріплення, повинні бути укріпленими. У випадку, якщо захисна споруда не підлягає укріпленню, то поруч з нею збудують нову.

Для того, аби реалізація вищевказаного стала можливою, прем’єр-міністр наказав створити робочу групу, яка розробить загальну концепцію безпеки в школах. За результатами роботи групи будуть чітко прописані вимоги щодо захисних споруд, без яких, наразі, є неможливим не лише повноцінний навчальний процес, а і внесення змін в проєктну документацію для виділення коштів на реалізацію такого проєкту.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" повідомляли про те, що на початку навчального року прем’єр-міністр наголошував, що у сховищах, де під час тривоги перебуватимуть школярі, повинні бути всі умови для цього – якісна вентиляція повітря, опалення, світло та вода. Однак, не всі школи дотримуються цих вимог. Зокрема, батьки на Львівщині почали скаржитись на те, що на стінах шкільних укриттів присутній шкідливий для здоров’я людини грибок. Крім того, відсутні вентиляція та елементарно місця для сидіння дітей під час тривог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини