Головна Новини Суспільство події На Львівщині батьки скаржаться на укриття в школах: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На Львівщині батьки скаржаться на укриття в школах: подробиці

Батьки розповіли, що стіни укриття у Львівській області у грибку, там вологість та сморід

30 серпня 2022, 23:20
Поділіться публікацією:

На Львівщині  в одному з навчальних  закладів  виникла скандальна ситуація. Батьки  школярів нарікають  на укриття, де мають  бути їх сини і доньки  під час повітряної тривоги.

На Львівщині батьки скаржаться на укриття в школах: подробиці

На Львівщині батьки скаржаться на укриття в школі (фото з відкритих джерел)

 Укриття, яке розташоване  в  школі, може вмістити  тільки 50 учнів, ще 70 – повинні поспішати до сусідніх будинків. Про це  інформує  ТСН.

Скаржники  кажуть, що стіни сховища   в грибку,  тут волого  та  чути смородом. Немає вентиляції та стільчиків.

Матір  одинадцятикласниці Червоноградського ліцею розповідає, що  тут  є сховище, але  вміщається  півсотні учнів.Загалом, їх всього 800.  Інші  бомбосховища найближче – біля  двох житлових будинках по сусідству. Батьки розповідають, в сховищі   кілька хвилин побути — є небезпечним  для здоров’я.

"Найперше, щоб мені хотілося туди привести — це психолога, на мою думку, звідти діти вийдуть ще більш травмовані, ніж від самих сирен", — каже жителька міста Червоноград Людмила Лахман.

Дирекція ліцею пояснює, що за такі сховища не відповідає.

"Я до ЖЕКу не маю ніякого стосунку і не маю права зробити там ремонт. Звичайно, що в такому стані, як воно є зараз, воно непридатне для перебування там дітей", — сказала директор Червоноградського ліцею Наталія Запісоцька.

 Батьки були в сховищі, після цього виставили  відеоролик  в мережах. Через кілька днів там почали щось  ремонтувати. Проте ремонт вийшов  косметичний.

Представники  управлінні освіти інформують, що  перерахували  чотириста тисяч гривень на сховища для шкіл. Проте  на підвали  житлових багатоповерхівок  кошти виділити не можуть, бо вони не на їх  балансі.

За  сховище відповідають  комунальники. Тележурналісти показували його очільнику  міської   влади,   чиновник обіцяє  поліпшити ситуацію.

Всього в Червонограді є 21 школа, половина з цих закладів  не має сховищ. В садочках — ще гірше, з 15 тільки – 3 дошкільні заклади  мають сховища.  Чи дасть дозвіл  комісія відкрити їх з такими  сховищами  неподалік -  не з'ясовано.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про очне навчання дітей у школах з вересня.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

444

31 серпня 2022, 01:54

Зачем тратить время и деньги на ту которая ломается если есть доступные девки которые хотят только секса (без шлюx и сoдеpжанoк). Здесь все бесплатно и анонимно, убедись сам ----- https://dyx.dk/slyv


Новини