Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вченим вперше вдалося зробити 3D знімок коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вченим вперше вдалося зробити 3D знімок коронавірусу

Це фото є першим у своєму роді

21 січня 2021, 17:25 comments1162
Поділіться публікацією:








Коронавірус, який став причиною світової пандемії, тепер можна розглянути більш детально, адже представникам австралійської компанії Nanographics вперше вдалося зробити його тривимірний знімок.

Вченим вперше вдалося зробити 3D знімок коронавірусу

як виглядає коронавірус / фото: iStockphoto

Вчені, ґрунтуючись на даних своїх колег з китайського університету Ціньхуа, змогли представити 3D версію коронавірусної інфекції. Дослідники зробили знімки заморожених зразків за допомогою кріоелектронної томографії. Потім в компанії трохи відредагували зображення, зробивши його кращим для сприйняття, зокрема структуру вірусу розфарбували в різні кольори.

Річ у тому, що знімок був отриманий завдяки електронам, які не пов'язані з кольорами, які розрізняються людиною, тому студія представила фотографію в відтінках, обраних на свій розсуд. Наприклад, для шипів, які є частиною вірусу і відповідають за прикріплення до клітин і зараження, використовували яскраво-рожевий колір. А іншу частину продемонстрували в більш холодних відтінках.

Вченим вперше вдалося зробити 3D знімок коронавірусу - фото 2

Дослідники заявили, що це перша у своєму роді фотографія коронавірусу, до цього раніше використовувалася тільки комп'ютерна графіка. За допомогою інтерактивного сайту кожен може подивитися на структуру вірусу.

Нагадаємо, голова Центру респіраторної медицини клініки "Феофанія" Світлана Гук розповіла, що в Україні фіксують зниження захворюваності коронавірусною інфекцією і ситуація вважається підконтрольною. Спеціаліст сподівається, що пандемія вже добігає кінця, але з такими прогнозами потрібно бути обережніше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що згідно з даними опитування, більша частина українців не готова робити вакцинацію проти COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

1

21 січня 2021, 18:07

Это не снимок, это анимация


Новини