Головна Новини Суспільство медицина Лікар розповіла, чи скоро кінець пандемії коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла, чи скоро кінець пандемії коронавірусу

Зараз показник виявлення нових випадків коронавірусу в Україні знизився

21 січня 2021, 09:48
Поділіться публікацією:

В останні дні в Україні спостерігається тенденція до зниження кількості нових випадків захворювання коронавірусом. Медики припускають, що ситуація з епідемією знаходиться під контролем. Таку позицію в ефірі каналу "Україна 24" висловила голова Центру респіраторної медицини клініки "Феофанія" Світлана Гук.

Лікар розповіла, чи скоро кінець пандемії коронавірусу

Пандемія коронавірусу - фото з відкритих джерел

"Є багато статистичних показників — з госпіталізації, тестування і так далі. Ми всі намагаємося з цих показників робити висновки про те, чи підходить епідемія до кінця, оскільки всі втомилися. Є така точка зору, що якщо від усієї кількості протестованих не більше 5% позитивних тестів, то ситуація з епідемією вважається підконтрольною. Якщо більше, то ситуація ще нестабільна, вона може бути просто хвилеподібною. Зараз ми, можливо, зловили хвилю захворюваності, яка приходить. Я сподіваюся, що вона вже добігає кінця, але потрібно бути обережними в таких прогнозах", — розповіла фахівець Світлана Гук.

Нагадаємо, що коронавірус має значний негативний вплив на людський організм. Хтось може одужати за кілька тижнів, а хтось буде відчувати наслідки хвороби ще досить довго. Фахівці Національної служби здоров'я пояснили, що така форма коронавірусу називається "long COVID" (тривалий ковід).

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що в Національній академії наук України розповіли, як далі може розвиватися коронавірус в Україні. Прес-служба повідомила, що з початком наступного тижня варто чекати повільного згасання коронавірусної інфекції. Також фахівці підкреслили, що статистика за минулий тиждень свідчить про те, що епідеміологічна ситуація в Україні не погіршується.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини