Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені заявили, що життя на Землі з'явилося випадково
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені заявили, що життя на Землі з'явилося випадково

Появі життя, за словами вчених, сприяв вигідний збіг обставин

5 січня 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

Вважається, що життя на планеті Земля зародилася приблизно 3,7 мільярда років тому, але як стверджує вчений Тобі Тіррелл з Університету Саутгемптона (Великобританія) відбулося це завдяки випадковості.

Вчені заявили, що життя на Землі з'явилося випадково

як з'явилося життя на Землі (фото з відкритих джерел)

Експерт прийшов до такого висновку після того, як разом з командою вчених створив модель кліматичної еволюції на 100 000 планет, згенерованих випадковим чином. Щоб отримати більш точні результати, кожне небесне тіло проганяли через симуляцію 100 раз. Експеримент показав, що на нашій планеті існують придатні умови для проживання і розмноження живих організмів вже 3 млрд років, але при цьому, їх життя постійно загрожують якісь катаклізми, зокрема астероїди, сонячні спалахи, виверження вулканів, землетруси й т. д.

Також дослідники звернули увагу на те, що більша частина планет, на яких теоретично також могло з'явитися життя протягом останніх трьох мільярдів років, виявилися для неї непридатними. Причина — нездатність зберегти сприятливі умови. Так, з 100 000 планет лише 9% (8 700) були жилими хоча б один раз, з них майже всі були жилими менш як 50 разів, а 4 500 планет залишалися придатними для життя менш як 10 разів зі 100.

Проаналізувавши ці дані, британські вчені заявили, що наша планета залишається населеною такий тривалий проміжок часу завдяки випадковості. Але при цьому, вони допускають, що в майбутньому одна з перерахованих вище катастроф може привести до того, що наша біосфера загине, як і все живе.

Нагадаємо, нещодавно вчені заявили, що люди можуть витіснити самі себе з планети Земля. За розрахунками вчених, вага створених людьми рукотворних об'єктів може призвести до колапсу планетарного масштабу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що буде, якщо середня температура на Землі збільшиться до 60 градусів Цельсія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини