Головна Новини Суспільство Наука та освіта Що буде, якщо середня температура на Землі збільшиться до 60 градусів Цельсія
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде, якщо середня температура на Землі збільшиться до 60 градусів Цельсія

Температура на планеті Земля може коливатися в досить широких межах

20 листопада 2020, 14:45
Поділіться публікацією:

Колись рівень випромінювання нашого Сонця був нижче на цілих 20 відсотків. Фахівці впевнені в тому, що в недалекому майбутньому сонячна радіація буде збільшуватися на 10 відсотків кожен мільярд років. Тому вони не виключають того, що рано чи пізно температура на нашій планеті досягне такої позначки, що людина тут вижити не зможе.

Що буде, якщо середня температура на Землі збільшиться до 60 градусів Цельсія

Що буде, якщо середня температура на Землі збільшиться до 60 градусів. Фото: unsplash

Температура на Землі може коливатися в більш ніж широких межах. Наприклад, в Антарктиді було зафіксовано -89.2 градуса за Цельсієм, а в Долині Смерті в Каліфорнії повітря може прогріватися до 57 градусів вище нуля. І це далеко не межа того, що може трапитись — метеорологічні супутники зафіксували понад 70 градусів тепла в іранській пустелі Деште-Лут.

А що ж чекає людство, коли величезна розпечена зірка почне нагрівати земну поверхню набагато сильніше? Планету огорне водяна пара, який створить парниковий ефект і розігріє її ще більше. Це призведе до того, що лід почне танути, а світовий океан рано чи пізно досягне точки кипіння. В таких умовах людина жити, звичайно ж, не зможе. Тому вціліти зможуть лише бактерії-екстремофіли.

Вчені резюмують, якщо такий сценарій втілитися в реальність, то можна буде спостерігати вельми незвичайне явище — гіперкани. Це тропічні циклони, які будуть з'являтися, коли вода нагріється вище 50 градусів. Швидкість вітру в таких штормах може досягати до 1000 км / год.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як виглядають перші і останні знімки планет.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини