Головна Новини Суспільство події Люди можуть витіснити самі себе з планети Земля, - вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Люди можуть витіснити самі себе з планети Земля, - вчені

За даними досліджень, рукотворні об'єкти які знаходяться зараз на поверхні планети, складає 1,1 тератонни

10 грудня 2020, 20:25 comments1058
Поділіться публікацією:

Люди можуть витіснити самі себе з планети Земля. За розрахунками вчених, вага створених людьми рукотворних об'єктів може привести до колапсу планетарного масштабу.

Люди можуть витіснити самі себе з планети Земля, - вчені

ФОТО: З відкритих джерел

За даними досліджень, рукотворні об'єкти які знаходяться зараз на поверхні планети, складає 1,1 тератонни. Щодня маса таких об'єктів збільшується. У той час як їх створення і життєдіяльність людей катастрофічно зменшують біомасу на Землі. На цей час живі організми на планеті важать всього 1 тератонну, до того ж активне споживання природних ресурсів скорочує їх вага.

Автори дослідження стверджують, що "люди щотижня проводять в середньому еквівалент ваги кожної людини на Землі, в рік це становить приблизно 30 гігатонн".

За прогнозами вчених, при таких темпах зростання до 2040 року штучний матеріал переважно пластик і його похідні, буде важити до 3 тератонн, що стане критичним для природного балансу в екосистемі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що астрономи зробили неймовірне відкриття двох планетних систем, невивчених раніше. За їх словами, ці дві планети з'явилися зовсім недавно. Виявити їх вдалося завдяки телескопу TESS. Вчені розповіли, що вік цих двох зірок не перевищує 320 млн років. За результатами спостереження, TOI-251 обертається навколо найменшої планети Нептун кожні 4,94 дня. За масою вона порівнянна з Сонцем. Температура так само схожа з Сонцем — понад 5000 градусів Цельсія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bbc.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини