Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з’ясували, коли на Землі зникнуть всі океани
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з’ясували, коли на Землі зникнуть всі океани

Науковці визначили час, коли на планеті Земля зникнуть усі моря та океани.

13 листопада 2023, 17:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вчені визначили, що через поступове збільшення яскравості Сонця на Землі буде відбуватись зміна клімату та підвищення температури. Це явище призведе до інтенсивного випаровування океанів, які повністю зникнуть через 1,1 млрд років. 

Вчені з’ясували, коли на Землі зникнуть всі океани

Коли на Землі зникнуть всі океани. Фото з відкритих джерел

Через мільярд років сонячна активність зросте на 10%, що підвищить середню температуру на поверхні Землі до 47 градусів. Таким чином атмосфера стане "вологою оранжереєю", що призведе до стрімкого випаровування океанів. Водяна пара в атмосфері під дією ультрафіолету почне розщеплюватись, що дасть змогу водню вийти за межі атмосфери та залишити планету. 

Згідно з дослідженням вчених всі океани випаруються через 1,1 млрд років. Така оцінка перенесла попередні результати, які вказували на ще швидше зникнення океанів.

У дослідженні вчені зазначили, що цих умов вода також буде активно випаровуватись з земної кори та мантії. Хоч, за оцінками науковців, її там більше у кілька разів, ніж на поверхні, однак вода довго не буде затримуватись в атмосфері. Деяка вода зможе певний час зберігатись на полюсах, однак решта планети через зміну клімату буде схожа на сухі пустелі з солончаками, подібно до пустелі Атакама в Чилі.

За сучасною моделлю розвитку Землі, через деякий час після випаровування океанів планета опиниться у "суперпарниковому" стані, який буде подібний до сьогоднішньої атмосфери Венери, температура на якій близько 470 градусів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені розбудили істот з вічної мерзлоти, які там пробули 46 тисяч років.

Також "Коментарі" писали, що науковці назвали дату, коли зникне життя на планеті Земля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини