Головна Новини Суспільство події Вчені назвали дату, коли зникне життя на нашій планеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали дату, коли зникне життя на нашій планеті

Сонце знищить Меркурій, Венеру і Землю, що призведе до вимирання всього живого на нашій планеті.

10 вересня 2023, 15:55 comments3464
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Сонце відносно молода зірка, однак з часом вона знищить три найближчі планети, включно з Землею. Вчені з’ясували, коли Меркурій, Венера будуть поглинуті Сонцем та що відбуватиметься з нашою планетою.

Вчені назвали дату, коли зникне життя на нашій планеті

Сонце знищить життя на Землі. Фото з відкритих джерел

За прогнозами вчених приблизно через 5 млрд років Сонце почне вмирати. Це пов’язано з тим, що зірка вичерпає весь водень та перейде у фазу червоного гіганта. Під час розширення зірка поглине дві найближчі планети – Меркурій і Венеру. Під час моделювань вчені з’ясували, що Сонце ймовірно не досягне Землі, однак зірка спалить нашу планету, від якої залишиться лиш кам’яне ядро.

Однак вже до того часу Сонце знищить все живе на планеті. За підрахунками вчених яскравість Сонця збільшується на 10% кожні мільярд років. Науковці вказують, що вже через 600 млн років в атмосфері буде критичний рівень вуглекислого газу, який потрібен для C3-фотосинтез, що призведе до поступового зникнення трав’янистих рослин, листяних лісів, а згодом і хвойних. Однак рослини, які використовують C4-фотосинтез зможуть проіснувати ще до 1,2 млрд років.

Втрата рослинності призведе до втрати кисню та озону. Спочатку вимруть великі тварини, потім дрібні ссавці, птахи, амфібії, рептилії, риби і згодом безхребетні. Ймовірно життя ще лишиться високо в горах та печерах. Таким чином багатоклітинні форми життя вимруть через 1,3 млрд років від сьогоднішнього дня.

Що стосується океанів, то очікується, що вони повністю випаруються через 1,1 млрд років. Планета перетвориться на суцільну пустелю і деякі прокаріоти зможуть виживати на полюсах, де ще залишаться невеликі водойми. Однак дедалі більш екстремальні умови призведуть до вимирання прокаріотів у проміжку 1,6-2,8 мільярда років. Саме ця дата є попередньою оцінкою вчених щодо зникнення життя на Землі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені знайшли "пекельну планету", яка гарячіша за Сонце.

Також "Коментарі" писали про вченого, який заявив про історичне відкриття. Він стверджує, що виявив на Землі перші об'єкти з-за меж Сонячної системи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини