Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені виявили в США унікальну знахідку (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили в США унікальну знахідку (ФОТО)

Знайдені фрагменти були у відмінному стані

28 січня 2021, 10:01 comments1136
Поділіться публікацією:

В американському штаті Нью-Мексико був виявлений череп динозавра Parasaurolophus, який жив на Землі приблизно 75 мільйонів років тому. Стаття про це була опублікована в журналі PeerJ.

Вчені виявили в США унікальну знахідку (ФОТО)

У Нью-Мексико знайшли череп динозавра - фото: з відкритих джерел

Знайдений череп належить раніше відомому по єдиному примірнику динозавру, скелет якого зібрав по частинах в тому ж районі Нью-Мексико в 1923 році легендарний американський мисливець за скам'янілостями Чарльз Х. Штернберг. Велика кількість кісткових фрагментів на цьому місці вказує на те, що більша частина скелета, можливо, колись збереглася на древній піщаній косі.

Parasaurolophus — це рід динозаврів з качиним дзьобом. Від інших видів динозаврів він відрізняється трубчастим гребенем, який простягається над верхньою частиною черепа і виходить за межі потилиці.


Вчені виявили в США унікальну знахідку (ФОТО) - фото 2
Вчені виявили в США унікальну знахідку (ФОТО) - фото 3
Вчені виявили в США унікальну знахідку (ФОТО) - фото 4

Вчені відзначають, що знайдені останки добре збереглися. Ця знахідка дає можливість однозначно визначити остеологічний склад черепного гребеня цього динозавра. Варто відзначити, що плазуни цього роду були не зовсім звичайними. Відмінності від інших полягали в тому, що їх носові ходи були схожі на труби, в які вони вдувати повітря через так звану трубку на голові.


За словами вчених, дана знахідка є унікальною, тому що завдяки їй з'явилася можливість відповісти на масу старих питань про те, як же було влаштовано гребінь на головах цього роду рептилій.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що були знайдені останки комахи, що мешкала на Землі 100 млн років тому, а також про те, що вчені показали, як виглядав найбільший динозавр на Землі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини