Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли, коли на Землю чекає повне знищення
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, коли на Землю чекає повне знищення

Група експертів із Манчестерського університету з'ясувала, коли на Землю чекає повне знищення

2 січня 2022, 22:30 comments1132
Поділіться публікацією:

Життя на Землі може зникнути, і винним у цьому буде Сонце. Таке припущення зробили дослідники з університету Манчестера (Великобританія).

Вчені розповіли, коли на Землю чекає повне знищення

Як і коли зникне життя на Землі / Фото: playcast.ru

Як повідомляє BBC Science Focus Magazine, наша планета може повністю зникнути через 100 мільярдів років. І трапиться це через те, що Сонце перетвориться на червоного гіганта, коли водень у ядрі небесного світила вичерпається та зовнішня оболонка почне розширюватися. У результаті Сонце втратить свою масу та розширить орбіту Землі. При цьому взаємодія з нижніми шарами атмосфери Сонця призведе до випаровування нашої планети.

Вчені також припускають, що орбітальна нестабільність у Сонячній системі може призвести до зіткнення Землі з однією з інших планет. Водночас ймовірність такого результату є досить низькою та становить менш як 1%.

Нагадаємо, що наша планета сповнена таємниць і загадок, дослідженням яких людство займається не перше десятиліття. Геологи із Британії виділили чотири основні феномени, над якими вчені продовжують мізкувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники пророкують розлом Африки, у результаті якого утвориться новий океан. Але станеться це, за їх оцінками, через 5-10 мільйонів років. Новий водний об'єкт з'явиться через розкол тектонічних плит на території Східної Африки.

Читайте також, що вчені проаналізували відбивну здатність планети й заявили, що за 3 роки вона потьмяніла на 0,5%. Але останні 17 років показник альбедо (характеристика дифузної відбивної здатності поверхні) був стабільним. Для аналізу експерти використовували знімки Землі із супутників і земне сяйво.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини