Головна Новини Суспільство Наука та освіта На Землі з'явиться новий океан: де і коли це станеться
commentss НОВИНИ Всі новини

На Землі з'явиться новий океан: де і коли це станеться

Вчені кажуть, що через кілька мільйонів років Африка розділиться надвоє й утворюється новий океан

7 листопада 2021, 09:30 comments1116
Поділіться публікацією:

Вчені пророкують розлом Африки, в результаті якого утворюється новий океан. Але станеться це, за їхніми оцінками, через 5-10 мільйонів років.

На Землі з'явиться новий океан: де і коли це станеться

Вчені розповіли про новий океан / Фото: vip-1gl

Як повідомляє NBC News, новий водний об'єкт з'явиться через розкол тектонічних плит на території Східної Африки. Вони віддаляються один від одного зі швидкістю півтора сантиметра на рік, тому континент у майбутньому розколеться надвоє.

Аспірант Університету Лідса Крістофер Мур зазначив, що тут починає формуватися океанічна плита, яка відрізняється за складом і щільністю від континентальної. Вчені досліджують цей регіон, але робити це досить проблематично. Його вже прозвали "Пекло Данте", оскільки Афар – одне із найспекотніших місць на планеті. Вдень там стовпчики термометра можуть підійматися до 55 градусів Цельсія, а вночі опускаються десь до 35 градусів.

Африканський континент сьогодні розташований на двох тектонічних плитах. Основна його частина – це Нубійська плита. А значно менша — східна частина — це плита Сомалі.

Нагадаємо, вчені офіційно визнали існування та нанесли на карту світу Південний океан. Тепер на планеті їх п'ять. До Південного океану належить більшість вод, які оточують Антарктиду до 60 градусів південної широти, крім протоки Дрейка і моря Скоша.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що океани займають більшу частину нашої планети, включаючи також довгий гірський хребет, найглибшу западину та природні стародавні "мости", якими люди переходили з континенту на континент. Але що буде, якщо уявити Землю без них?

Читайте також, 2022 року в Тихому океані планують заселити острів, на якому зможуть жити люди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини