Головна Новини Суспільство Наука та освіта На карті світу з'явиться ще один океан
commentss НОВИНИ Всі новини

На карті світу з'явиться ще один океан

Вчені протягом багатьох років сперечалися, чи мають води навколо Антарктиди унікальні характеристики або є продовженням сусідніх океанів

9 червня 2021, 13:40
Поділіться публікацією:

Вчені офіційно визнали існування і нанесли на карту світу Південний океан. Тепер на планеті їх п'ять. Про це пише видання "Українська правда" з посиланням на National Geographic.

На карті світу з'явиться ще один океан

На карті світу з'явиться ще один океан - фото з відкритих джерел

Національне географічне товариство оновить світові карти та атласи, які створювалися ними з 1915 року. Тоді вчені визнавали Північний Льодовитий, Атлантичний, Тихий і Індійський океани.

Вчені відзначили, що Південний океан давно був визнаний в географічних колах, однак на офіційному рівні ніколи не було відповідної угоди.

На карті світу з'явиться ще один океан - фото 2

Відзначається, що вчені протягом багатьох років сперечалися, чи мають води навколо Антарктиди унікальні характеристики або є продовженням сусідніх океанів. До Південного океану належить більшість вод, що оточують Антарктиду до 60 градусів південної широти, крім протоки Дрейка і моря Скоша.

У National Geographic відзначили, що визнання Південного океану узгоджується з ініціативою суспільства щодо збереження Світового океану.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що вчені знайшли докази існування які раніше не виявленої популяції синіх китів, що мешкають в західній частині Індійського океану, на основі аналізу звукозаписів з цього регіону, що проливає світло на глобальний розподіл найбільших тварин, коли-небудь жили на Землі. У той час як ці знаходяться під загрозою зникнення ссавці зустрічаються по всьому світу у всіх океанах і видають дуже низькі і впізнавані пісні, дослідники, в тому числі з Акваріума Нової Англії в США, заявили, що у кожній популяції синіх китів є своя унікальна пісня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини