Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли, чому Земля починає тьмяніти
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, чому Земля починає тьмяніти

Дослідники заявили, що наша Земля почала втрачати своє сяйво у космосі й пояснили, чому це відбувається

3 жовтня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Група дослідників з Іспанії та США заявила, що яскравість поверхні нашої планети почала знижуватися і всьому виною кліматичні зміни, які все сильніше вражають Землю. Про це повідомляє видання Forbes.

Вчені розповіли, чому Земля починає тьмяніти

Земля почала тьмяніти (фото з відкритих джерел)

Вчені проаналізували відбивну здатність планети й заявили, що за 3 роки вона потьмяніла на 0,5%. Але останні 17 років показник альбедо (характеристика дифузійної відбивної здатності поверхні) був стабільний. Для аналізу експерти використовували знімки Землі з супутників і земне сяйво.

Головною причиною такого процесу вчені називають глобальне потепління. Земля починає тьмяніти через нагрівання води в океанах, зменшення яскравих хмар, які відбивають світло, над теплою частиною Тихого океану.

Автори дослідження кажуть, що на яскравість нашої планети впливають 2 фактори: світло зірок і її власна відбивна здатність. І враховуючи, що зміни яскравості Сонця, які відбулися за час спостережень, ніяк не вплинули на рівень земного альбедо, "потускніння" Землі викликане антропогенними діями людства.

Нагадаємо, канадські та британські вчені провели дослідження, в ході якого з'ясувалося, що через зміни клімату Земля стане непридатною для життя вже через 500 років.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені опублікували статтю, в якій експериментально підтверджують свою гіпотезу, яка пояснює появу на Землі кисню. За даними дослідження, це сталося через уповільнення обертання нашої планети.

Читайте також, вчені виявили кілька екзопланет, які схожі на Землю і Венеру. Вони обертаються навколо червоного карлика і знаходяться від нашої планети на відстані 35 світлових років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини