Головна Новини Суспільство Наука та освіта Коли Земля стане непридатною для життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Земля стане непридатною для життя

Фахівці озвучили три моделі змін на нашій планеті

29 вересня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Канадські та британські вчені провели дослідження, в ході якого з'ясувалося, що через зміни клімату Земля стане непридатною для життя вже через 500 років. Нове дослідження було опубліковано науковим журналом Global Change Biology.

Коли Земля стане непридатною для життя

Земля, фото з відкритих джерел

Коли кліматичні моделі були вперше використані в 1980-х і 1990-х роках, 2100 рік вважався досить далеким горизонтом для кліматичних прогнозів. Однак до цього еталону зараз залишилася всього лише одна тривалість життя людини, і можливості швидкого скорочення викидів відповідно до Паризької угоди скорочуються. Антропогенна діяльність вже змінює концентрації вуглекислого газу в атмосфері зі швидкістю, яка зазвичай перевищує відомі в земних архівах, викликаючи зміни, згубні для людини і екосистем.

Таким чином, розуміння антропогенних впливів на систему Землі, що підтримують людське існування, має вирішальне значення для розробки структур управління і політики, які можуть пом'якшити ці дії, які, за прогнозами, збережуться і після 2100 року.

"Центральне місце в майбутніх кліматичних прогнозах займають соціально-економічні сценарії, включаючи оцінки майбутнього споживання викопного палива, змін в землекористуванні, промислової діяльності і пов'язаних з ними викидів парникових газів і короткострокових викидів забруднюючих речовин", — говорять дослідники.

Згідно найгіршим сценарієм, чоловік як вид вимре, коли частина Землі через потепління стане непридатною для проживання. Крім цього, буде спостерігатися дефіцит ряду сільськогосподарських культур, зокрема пшениця і картопля.

"Якщо не зупинити глобальне потепління, через 500 років на Землі відбудуться глобальні зміни, що людям доведеться боротися за виживання і збереження історично і географічно укорінених культур", — заявили вчені.

Раніше видання "Коментарі" повідомляли про те, що вчені показали галактики , які зіткнуться один з одним. За допомогою двох космічних телескопів американського відомства NASA фахівці спостерігають за космічними об'єктами, які зближуються із-за взаємного гравітаційного тяжіння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини