Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли, коли і чому настане кінець світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, коли і чому настане кінець світу

Вчені з Центру астрофізики Манчестерського університету заявили, що кінець світу настане через 100 млрд років і причиною стане Сонце

20 червня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Про настання кінця світу в усьому світі говорять упродовж століть, але передбачення, на щастя, кожного разу не збуваються. Дослідники з Центру астрофізики Манчестерського університету проаналізували велику кількість теорій, прорахували сотні моделей і дійшли висновку, що Землю погубить Сонце.

Вчені розповіли, коли і чому настане кінець світу

Коли настане кінець світу (фото з відкритих джерел)

Вчені вирішили, що метеорит, якщо він впаде, не зможе знищити Землю повністю, а ймовірність того, що на людство нападуть інопланетяни, — вкрай мала. Але ось Сонце — єдина зірка Сонячної системи — цілком може призвести до кінця світу, але станеться це не раніше, ніж через 100 мільярдів років.

Експерти припускають, що через орбітальну нестабільність Земля може зіткнутися з Марсом, Венерою або іншою планетою. У такому випадку навряд чи у людства буде шанс на порятунок. Навіть якщо земляни колонізують Червону планету, при зіткненні загине все живе. Але ймовірність такої катастрофи становить всього 1%.

Найбільш вірогідним сценарієм знищення Землі є поглинання Сонцем. Згодом воно перетвориться в зірку-червоного гіганта.

Нагадаємо, що зміна клімату на планеті, зокрема потепління на два градуси, не виключає ефекту доміно, який може змінити життя половини жителів Землі. До чого це призведе, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що сонячні цикли важливі для людей, тому що спалахи і корональні викиди маси, які відбуваються на Сонці, можуть вплинути на енергосистему, супутники, GPS, авіакомпанії, ракети та астронавтів у космосі. Нещодавно стало відомо і про вплив на людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

искра

20 червня 2021, 23:30

на человечество не нападут инопланетяне.Так как Землю охраняют ВЫСШИЕ! Источник: https://society.comments.ua/news/science-and-learning/uchenye-rasskazali-kogda-i-pochemu-nastupit-konec-sveta-678928.html © Comments.ua


Новини