Головна Новини Суспільство Наука та освіта Сонце почало новий 11-річний цикл: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Сонце почало новий 11-річний цикл: що це означає

Кожні 11 років Сонце завершує сонячний цикл спокійної і бурхливої активності і починає новий

18 вересня 2020, 01:50 comments3035
Поділіться публікацією:

Сонячні цикли важливі для людей, тому що відбуваються на сонці процеси, такі як сонячні спалахи та корональні викиди маси, можуть вплинути на енергосистему, супутники, GPS, авіакомпанії, ракети та астронавтів у космосі. А не так давно стало відомо і про вплив на людей. Про це пише CNN.

Сонце почало новий 11-річний цикл: що це означає

Новий сонячний цикл, який вчені назвали "Сонячний цикл 25", офіційно розпочався у грудні 2019 року, згідно з оголошенням групи міжнародних експертів з прогнозування "Сонячного циклу 25" у вівторок. Щоб обчислити, коли почнеться новий цикл, може знадобитися цілих 10 місяців, оскільки процеси на сонці настільки мінливі, що про початок нового циклу стало відомо тільки у вівторок.

"Сонячний цикл 25" буде дуже схожий на той, який тривав останні 11 років. Наступний сонячний максимум, коли сонце відчуває пік активності, за прогнозами дослідників, відбудеться в липні 2025 року. Протягом цього часу, можливо, сонячні спалахи або інші процеси вплинуть на те, що відбувається на Землі.

"Сонячний цикл 24" був четвертим найменшим циклом в історії і найслабшим циклом за останні 100 років, заявила Ліза Аптон, співголова групи прогнозування "сонячного циклу 25" і сонячний фізик В корпорації Космічних систем Research Corporation, під час пресконференції у вівторок.

Хоча "Сонячний цикл 24" був нижче середнього, без ризиків е обійшлося. Епічний шторм вибухнув від сонця в липні 2012 року, але не зіткнувся з Землею.

Сонячні плями, які є темними плямами на сонці, допомагають вченим відстежувати активність Сонця. Вони є відправною точкою для спалахів і подій викиду, які вивільняють світло, Сонячний матеріал і енергію в космос.

Під час піку сонячної активності в останньому циклі було відстежено 120 сонячних плям. На піку цього нового циклу прогнозується близько 115 сонячних плям. Для порівняння, Активний цикл вище середнього включатиме більше 200 сонячних плям.

Чим більше вчені дізнаються про сонячний цикл, тим краще вони можуть підготуватися до прогнозування того, коли ці події можуть відбутися.

Протягом сонячного циклу Сонце буде переходити від спокійного періоду до дуже інтенсивного і активного. Ця активність відстежується шляхом підрахунку сонячних плям на сонці і того, скільки їх видно з плином часу. Під час піку цієї активності магнітні полюси Сонця міняються місцями. Потім сонце знову заспокоїться під час сонячного мінімуму. І це відбувається приблизно кожні 11 років.

Протягом останніх півтора року Сонце було тихим, і на його поверхні майже не було помітно сонячних плям.

Сонячний мінімум припав на грудень 2019 року. У цей період сонце все ще активне, але воно більш спокійне і має менше сонячних плям. З того часу активність Сонця поступово зростає. Згідно з новим прогнозом, пік сонячної активності припаде на липень 2025 року.

Повне сонячне затемнення перетне Північну Америку в квітні 2024 року, що може дати вченим можливість спостерігати сонячну активність, таку як сонячні виверження або сонячні плями, під час цієї події.

Тепер, коли ми минули мінімум, вчені передбачили, що активність Сонця зросте протягом декількох місяців і років, коли ми наблизимося до липня 2025 року.

Нагадаємо, NASA представили зображення сонця з найближчої відстані, які коли-небудь були зроблені космічним кораблем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини