Головна Новини Суспільство Наука та освіта NASA засняло Сонце з рекордно близької відстані (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA засняло Сонце з рекордно близької відстані (ФОТО, ВІДЕО)

Опубліковані фото і відео Сонця з відстані всього лише 77 млн км

18 липня 2020, 05:00 comments1826
Поділіться публікацією:








Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) представили зображення Сонця з найбільш близької відстані, які коли-небудь були зроблені космічним кораблем. Про це передає The Verge.

NASA засняло Сонце з рекордно близької відстані (ФОТО, ВІДЕО)

Зонд у рамках проекту Solar Orbiter зробив ці знімки, коли знаходився на відстані всього 77 мільйонів кілометрів, або майже 48 мільйонів миль від Сонця. Це приблизно половина відстані між Сонцем і Землею.

Фотографії показують крихітні сонячні спалахи, що засіяли поверхню зірки. Вчені назвали їх "вогнищами", бо вони в мільйони разів менше спалахів на Сонці, які можна побачити за допомогою телескопів. Десятки цих міні-спалахів можна в будь-який момент спостерігати в полі зору камери сонячного орбітального апарату.


Поки що незрозуміло, що саме викликає ці міні-спалахи. Бо звичайні сонячні спалахи часто відбуваються, коли Сонце вважається активним – темні плями з'являються на поверхні зірки, змушуючи частини магнітного поля Сонця обертатися і повертатися. А ось "вогники" не з'являються під час інтенсивної активності на Сонці.

Нагадаємо, NASA перенесла запуск найбільшого у світі телескопа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини